Які ліки можна приймати одночасно: перелік ресурсів для перевірки взаємодії медикаментів

20901 0
Медична спільнота UaMed пропонує перевіряти взаємодію лікарських засобів через онлайн-ресурси.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Досить часто ми хворіємо на декілька недуг одночасно і доводиться приймати ліки, хімічні складники, які при одночасному прийомі можуть радше нашкодити, аніж вилікувати.

«Поняття взаємодії ліків використовують, коли препарати виявляють неадекватну дію при взаємодією з їжею, змінюють результати клініко-лабораторних досліджень або за наявності у пацієнтів супутніх захворювань», — йдеться на Facebook-сторінці медичної спільноти UaMed.

Читайте також: Таблетки для історії. Чи збереже Львів ще одну старовинну аптеку

Одним із можливих наслідків взаємодії ліків може бути надмірна реакція організму на один із компонентів препарату, що може призвести до серйозних ускладнень або помітних змін (підвищення, зниження чи повної втрати) його ефективності. До цього поняття можна віднести і непередбачуваність специфічної дії препарату, коли фармакокінетичні або фармакодинамічні властивості діючої речовини недостатньо вивчені.

Ресусрс UaMed пропонує топ-4 сайти, за допомогою яких можна визначити, чи взаємодіють ті чи їнші ліки або речовини, які входять у їх склад між собою та як правильно поєднувати ліки.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!