Які львівські музеї та екскурсії сьогодні можна відвідати за акційною ціною

1368 0
Ви можете обрати Дім Франка, Національний музей ім. Андрея Шептицького, екскурсію астрономічними об'єктами в архітектурі Львова або біля Костелу Ольги і Єлизавети.
Photo by Alina Fedorchenko on Unsplash

Photo by Alina Fedorchenko on Unsplash

У Львові упродовж двох днів триватиме День народження #ДляСвоїх. Це акція, у межах якої можна відвідати екскурсії та заклади культури за акційною ціною – йдуть двоє, платить один. Подія присвячена відзначенню ювілейних дат – днів народжень визначних людей, заснуванню архітектурних пам’яток та установ Львова.

Кожен учасник, оплативши екскурсійну послугу чи вхідний квиток, може безкоштовно провести зі собою ще одну людину. Для того, щоб відвідати День народження #ДляСвоїх потрібно зв'язатися з екскурсоводом чи культурною установою телефоном, щоб зареєструватись на подію, а в окремих випадках – заповнити google-форму.

18 грудня

КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» у м. Винники: 30 років з дня заснування музею

Час: 10:00-17:00.

вхідний квиток (1+1 безкоштовно).

Екскурсія проводиться у двох форматах – аудіогід або жива розповідь. Три експозиційні зали музею розповідають про історію Західного Побужжя та Верхнього Подністер'я від найдавніших часів і до Пізнього Середньовіччя. У третій залі для огляду представлені матеріали з археологічних досліджень центральної частини міста Львова. Четверта зала репрезентує історію міста Винники. У залах кожен відвідувач зможе переглянути тематичні фільми: виробництво глиняного посуду, ткацтво, виготовлення знарядь праці з кременю тощо.

Деталі та реєстрація за телефоном: 067 662 14 49.

Музей «Львів Стародавній»: 820 років з Дня народження Короля Данила

Час: 10:00-22:00.

вхідний квиток (1+1 безкоштовно).

вхідний квиток + групова екскурсія (до 10 осіб) (1+1 безкоштовно).

Мандрівка середньовічним Львовом та знайомство з визначними діячами, які творили наше місто у той час: від короля Данила до Георга Пінзеля тощо. Деталі та реєстрація за телефоном: 0977082121 (час екскурсії узгоджується індивідуально).

Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові: 155 років з Дня народження М. Грушевському

Час: 10:00-17:00.

вхідний квиток (1+1 безкоштовно).

Деталі та реєстрація за телефоном: 097 384 48 18.

100 років з Дня народження Станіслава Лема

Час: 11:00.

групова екскурсія (до 12 осіб) (1+1 безкоштовно).

Знайомство з першим трамвайним депо, з якого почалась історія електричних трамваїв та електрифікації Львова. Також у межах екскурсії буде можливість дізнатись більше про майбутнє та особливості локації, після ревіталізації, а також побачити як відбувається реконструкція частини будівель.

Деталі та реєстрація за телефоном: 067 394 62 28.

Дім Франка – Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка: 165 років з Дня народження Івана Франка

Час: 10:00-17:00.

вхідний квиток (1+1 безкоштовно).

Час: 13:00.

вхідний квиток (1+1 безкоштовно) + групова безкоштовна екскурсія (до 15 осіб).

Екскурсія «Франко: наживо» передбачає інтерактивну мандрівку відвідувачів будинком-музеєм письменника та його родини. Під час екскурсії передбачено залучення відвідувачів до активної участі в екскурсійній програмі, в якій відчувається ефект присутності «живого класика» в нашій сучасності та інтелектуально-психологічного «занурення» відвідувачів в контекст його епохи.

За допомогою яскравих образів, допоміжних звукових ефектів актуалізуємо постать Івана Франка для сучасних відвідувачів. Акцент на особистості Івана Франка як цілого чоловіка покликаний спонукати людей до творчого пошуку себе, посилаючись на приклад людини, яка «зробила себе сама».

Деталі та реєстрація за телефоном: 096 158 46 06.

Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького: 75 років з дня заснування Львівської національної академії мистецтв

Час: 12:00.

вхідний квиток + групова екскурсія (1+1 безкоштовно).

Екскурсія експозицією виставки «Vivat, Аcademia», присвяченої 75-й річниці заснування Академії мистецтв. Реєстрація.

Музей пожежництва Львівщини: 120 років з Дня спорудження будівлі для пожежної стражниці Львова

Час: 10:00.

вхідний квиток + групова екскурсія (1+1 безкоштовно).

Запрошуємо вас до музею пожежної справи Львівщини, що розташований у самісінькому серці стародавнього Львова. Експозиція виставки ознайомить вас з історією пожежної справи, а зразки старовинної та сучасної спеціальної техніки дадуть змогу прослідкувати за розвитком пожежно-рятувальної служби Львівщини із сивої давнини до сьогодні. Також у стінах музею зібрані різноманітні свідчення найбільшої техногенної катастрофи світу – аварії на Чорнобильській АЕС. Реєстрація.

Пішохідна екскурсія «Астрономічні об'єкти в архітектурі Львова»: 250 років Астрономічній обсерваторії Львівського університету

Екскурсовод – Аліса Васільєва.

Розповідь про зображення дотичні до астрономії, це маршрут для невеличкої екскурсії, є розроблений маршрут, питання та завдання для навчальної екскурсії, всі учасники отримують електронний варіант мандрівки.

Час: 13:00 (1 год).

Місце початку екскурсії – біля пам'ятника Шевченка, завершення – церква Марії Сніжної.

Деталі та реєстрація за телефоном: 097 478 79 91, 093 906 46 37 (Viber).

Пішохідна екскурсія «Храм святих Ольги і Єлизавети і довкола»: 110 років з дня освячення храму свв. Ольги і Єлизаветти

Екскурсовод – Вовкодавець Ольга.

Запрошую до мандрівки площею Марка Кропивницького! Саме тут розташований шедевр неоготики старовинного Львова – храм свв. Ольги і Єлизавети. Одна з найвищих будівель міста завжди захоплює і львів'ян, і гостей. Сподіваюсь, ви захочете побачити Львів і з оглядового майданчика, який є на одній з веж цього неймовірно красивого храму.

Час: 11:00 (1,5 год).

Місце початку екскурсії – вул. Городоцька, 102 (навпроти храму).

Деталі та реєстрація за телефоном: 067 303 41 61, 063 997 86 86 (Telegram, Viber).

Пішохідна екскурсія «Львів і Євген Коновалець»: 130 років з Дня народження Євгена Коновальця

Екскурсовод – Іван Хома.

Буде показано місця навчання, проживання та роботи Євгена Коновальця у Львові з 1901-1914, 1921-1922. Одночасно це місця, з якими пов‘язані і інші відомі українці Львова.

Час: 14:00 (1,5 год).

Місце початку екскурсії – пам‘ятник Грушевському, завершення – площа Ринок.

Деталі та реєстрація за телефоном: 063 622 07 44 (Viber, WhatsApp).

Пішохідна екскурсія «Франко і його люди на Личаківському цвинтарі»: 165 років з дня Народження І.Франка

Екскурсовод – Ганна Гошко.

Під час прогулянки Личаківським цвинтарем віддамо данину пам'яті Івану Франку. Відвідаємо місця поховання Каменяра, його дружини, сина, друзів, нареченої, вчителів, прототипів персонажів... Поговоримо про тих людей, які мали вплив на життя та формування світогляду письменника. Побачимо, де вічним сном спочивають ті, хто були підтримкою для Івана Франка, джерелом його натхнення.

Час: 11:00; 14:00 (1,5 год).

Місце початку екскурсії – вхід на Личаківський цвинтар з вул. Черемшини (від спорткомплексу ЛНУ імені Івана Франка).

Деталі та реєстрація за телефоном: 097 701 69 82 (Telegram, Viber).

Пішохідна екскурсія «Символіка Гарнізонного храму»

10 років з дня відновлення діяльності Гарнізонного храму.

Екскурсовод – Тарас Завадовський.

Історія 400-літнього храму щораз більше розкриває свої таємниці. Вже пройшло 10 років від дня відновлення діяльності святині та 10 років від початку реставрації і відновлення неймовірних барокових розписів. Апостоли й святі, символи та алегорії споглядають на нас з-під склепінь. А що ми знаємо про них?

Час – 14:30 (1 год).

Місце початку екскурсії – Гарнізонний Храм.

Деталі та реєстрація за телефоном: 097 126 24 38 (Telegram, Viber).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!