Які львівські виші увійшли до ТОП-10 найкращих університетів України. Перелік

11503 0
Під час складання рейтингу оцінювали середній бал ЗНО вступників та кількість зарахованих.
Фото: ucu.edu.ua

Фото: ucu.edu.ua

Одразу три вищих навчальних заклади Львова потрапили до рейтингу найкращих університетів України за результатами середнього балу ЗНО вступників. Рейтинг вишів – спільний проект Радіо Свобода та Texty.org.ua.

Читайте також: Львівські університети увійшли до п’ятірки найпопулярніших серед вступників

Відтак на першому місці відзначився Український католицький університет із найвищим показником медіани ЗНО серед вступників. Середній показник ЗНО студентів УКУ вищий, за середній показник по всій країні. До слова, порівняно з попереднім рейтингом, який укладали 2011 року, університет піднявся на 34 позиції.

П’яту позицію посів Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, що у порівняні з попередніми показниками за середнім балом ЗНО на чотири позиції нижче. 

На сьомому місці опинився Львівський національний університет імені Івана Франка. Виш піднявся у рейтингу одразу на дві позиції.

Читайте також: Львівські університети змінюють розклад, щоб заощадити на опаленні

Окрім середньої медіани ЗНО, у рейтингу фахівці враховували кількість заяв на одне місце, кількість зарахованих, вартість навчання та професіоналізм викладачів. Дослідження розробляли на основі даних інформаційної системи «Конкурс» та порталу OSVITA.UA.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!