Які марки авто у Львові крадуть найчастіше. Поради, як уберегтись

13935 0
На території Львова та області у 2016-му році правоохоронці зафіксували 178 випадків незаконного заволодіння автомобілями.
фото: brovary.pravo-znaty.org.ua

фото: brovary.pravo-znaty.org.ua

Як інформує відділ комунікації поліції Львівської області, найчастіше увагу крадіїв привертають автомобілі люкс-класу. Загалом, від початку року на Львівщині таких автомобілів викрали 27. Це японські «Хонда – CRV», «Хонда – Акура», «Тойота Лендкрузер Прадо 120», «Тойота РАВ 4» та «Тойота Лендкрузер 200», а також німецькі «БМВ», «Мерседес» та англійське авто «Рендж Ровер». З них лише 7 автомобілів вдалося розшукати та повернути власникам.

Від початку року правоохоронці повідомили про підозру у незаконних заволодіннях автотранспорту 86 особам, з них п’ятнадцятьом суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Читайте також: У яких районах Львова найчастіше крадуть авто?

Для порівняння, у 2015-му році на території Львівської області сталось 204 незаконних заволодіння автотранспортом, з яких 102 були розкриті.

Аби не стати жертвою автовикрадення, необхідно дотримуватись правил:

- Ніколи не залишайте автомобіль без нагляду із відчиненими дверцятами та з ключами у замку запалювання. Це може спокусити не лише досвідчених крадіїв, а й тих, кому закортіло просто «покататися».

- Вночі автомобіль найкраще зберігати на спеціально обладнаній стоянці з охороною або у гаражі.

- Обладнайте авто сигналізацією, бажано — сертифікованою. Також не варто забувати про механічне блокування ручки перемикання передач та педалей.

- У випадку викрадення авто одразу телефонуйте за номером «102» або звертайтеся до найближчого відділу поліції. Спроби розшукати машину самотужки, зазвичай, є марними, натомість втрачається час, який правоохоронці могли б використати для пошуку.

Читайте також: 5 важливих фактів про крадіжки велосипедів у Львові

Опублікувала Юлія Сабадишина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!