Які маршрути у Львові тимчасово не курсують під час воєнного стану. Перелік

4290 0
Деякі автобуси не курсують з метою оптимізації та економії ресурсів, а також через те, що їх забирають на потреби ЗСУ чи переселенців.
Фото: Politeka

Фото: Politeka

Від 24 лютого низка маршрутів громадського транспорту у Львові призупинили свою роботу, однак станом на сьогодні значна частина з них знову працює. Деякі автобуси не курсують з метою оптимізації та економії ресурсів, зокрема палива, а також через те, що їх забирають на потреби ЗСУ чи переселенців. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Щодо електротранспорту, то наразі не курсує тролейбус №29 сполученням «Університет – Аеропорт», бо, за словами чиновника, є обмеження щодо доїзду до летовища. Натомість скоригували схему тролейбуса №30, який забезпечує доїзд мешканцям мікрорайону вул. Любінської. Цей же маршрут на 80% дублює рух автобусів №2а, які не курсують ще з початку пандемії через малий пасажиропотік.

Читайте також: У Львові курсують автобуси для переселенців. Куди можна доїхати

«Перестав їздити №5а (м. Винники – площа Різні), натомість відновили №36а, як це було раніше. Він з району Винників, вул. Забава, відвозить мешканців до центру, де вони можуть пересісти на маршрут №29», – пояснює Орест Олеськів.

Призупинили роботу автобусів на маршруті №57, який обслуговував онколікарню на вул. Максимовича.

«Автобуси №57 не курсують, оскільки дублюють маршрут №3а до центру міста та пізніше іншу частину маршрутів, що їдуть в бік пр. Чорновола. Його унікальна частина була на ділянці до онколікарні, а це 650 м до найближчої зупинки на вул. Стрийській», – додає він.

Автобуси маршруту №9 курсують з вул. Вернадського лише до Галицького перехрестя, а не до села Мурованого, як раніше. Основна причина була в затримці через проїзд блокпосту, а тепер, продовжує Орест Олеськів, це вже більш економічне питання, враховуючи ситуацію з пальним. Окрім цього, дуже знищеною є ділянка дороги до Мурованого.

Читайте також: Приміський та міжміський транспорт в області курсує за зміненим графіком

У приватних перевізників не працює маршрут №38, що сполучав ЛНУ імені Івана Франка та Центр легеневого здоров’я. Із перебоями курсує маршрут №7 (вул. Скрипника – вул. Грінченка) та №11 (Рясне-2 – пр. Червоної Калини). №44 – з вул. Медова Печера до ТРЦ «Вікторія Гарденс» – також не їздить.

Нагадаємо, що Львів отримав понад 20 автобусів з Польщі як гуманітарну допомогу для потреб міста, мешканців та переселенців. Частину з них передали на потреби ЗСУ, а іншу частину скерують рівномірно на різні маршрути у місті.

Ольга Коваль

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!