Які медпослуги безкоштовні у лікарнях Львова та на скільки подорожчали продукти в Україні. Підсумки доби

869 0
Нині 27 березня та 397 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Факти

Фото: Факти

Ситуація на фронті: Міністерка оборони Північної Македонії Слав’янка Петровська повідомила, що македонський уряд запропонує передати Україні 12 вертольотів Мі-24, про це пише Nezavisen.

Петровська зазначила, що генштаб Північної Македонії завершив аналіз того, чи може країна надати Україні вертольоти Мі-24. Вона підкреслила, що це рішення не вплине на боєздатність армії Північної Македонії.

Читайте також: Чоловіків, які незаконно перетнули кордон, повертатимуть до України. Ухилянти також не зможуть отримати статус біженця в країнах ЄС.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосередив зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – ЗСУ відбили понад 60 його атак.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів. Уражено 1 пункт управління, станцію радіоелектронної боротьби та склад боєприпасів.

Ключові події:

1. Ціни на продукти в Україні зросли на 31,5%. Що найбільше подорожчало. Найбільше (на 13,9%) подорожчали овочі. На 1,4-0,4% зросли ціни на фрукти, м’ясо птиці, рибу та продукти з риби, хліб, молоко та молочні продукти, макаронні вироби, безалкогольні напої. Водночас на 2,3–0,4% подешевшали продукти переробки зернових, яйця, рис, сало, яловичина, свинина, соняшникова олія;

2. У Львові третю добу розшукують відомого лікаря Ігоря Гайдука. 24 березня він вийшов з дому, наразі невідомо, де він перебуває.

Читайте також: Уночі на одній із вулиць Львова пролунав вибух. У чому причина. Близько 23:39 на вулиці Шевченка, 362А у котельні стався вибух газового котла без подальшого горіння.

Та: Через пожежу з львівської багатоповерхівки евакуювали 80 людей. Пожежа сталася на четвертому поверсі дев’ятиповерхового будинку;

3. Які медичні послуги є безкоштовними у лікарнях Львова. «Безкоштовно, ще на етапі поступлення, пацієнту роблять інструментальні й лабораторні обстеження, тобто беруть загальний аналіз крові, сечі, біохімічні аналізи. Також сюди входить огляд лікаря, знеболення і медикаментозна терапія. Далі все залежить від потреб: це може бути колоноскопія, цистоскопія, хірургічна операція, післяопераційний моніторинг, подальша медикаментозна терапія, цілодобовий лікарський і медсестринський догляд, медикаменти, зазначені в протоколах НЗСУ», – зазначила заступниця медичного директора з лікувальної роботи Першого ТМО Львова Наталія Мотринець.

Читайте також: Від початку року на Львівщині зафіксували 18 випадків сказу. Це майже половина від минулорічної статистики.

Та: Чи можна часто ходити на підборах. Пояснення лікаря. Постійне носіння призводить до навантаження на гомілково-ступневі суглоби, внаслідок чого виникає ймовірність їх травмування, про це у коментарі Tvoemisto.tv зазначив ортопед-травматолог Центру медичних інновацій NOVO Остап Кремпович;

4. Львівські шахістки відмовилися від участі у Гран-прі через допуск росіянок. Сестри-шахістки зі Львова Анна та Марія Музичук знялися з третього етапу жіночого Гран-прі.

Читайте також: Львів’яни вперше в історії здобули для України золото на чемпіонаті Європи з карате. На шляху до фіналу українці стали переможцями своєї групи, вигравши у команд Португалії і Чорногорії;

5. На понад 5,5 млн грн цьогоріч хочуть озеленити один з районів Львова. Франківська райадміністрація Львівської міськради оголосила тендер.

Читайте також: На території заповідника у Львові утворився полігон відходів. Державна екологічна інспекція ініціюватиме виїзд на територію заповідника правоохоронних органів для встановлення порушників та обговорення питань виконання зобов’язань щодо забезпечення режиму охорони та збереження ландшафтного заказника.

Та: Львівський вчений зафільмував тюленів на станції «Академік Вернадський». «Оскільки у ведделлів пошук їжі триває здебільшого вночі, то вдень можна спостерігати їхні вилежування на узбережжях навколишніх островів», – повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!