Які міста та села можуть приєднатися до Львова

4852 0
20 сіл і містечок із приміської зони хочуть приєднати до «Великого Львова».

Уже в січні Львівщина має подати в Кабмін перспективний план розвитку області. У ньому мають відобразити створення понад 60 громад, зокрема і Львівської. Йдеться про приєднання до обласного центру сусідніх населених пунктів. О

Читайте також: До Львова хочуть приєднати 20 сусідніх міст та сіл

За задумом, частину уже створених ОТГ, які вважають себе успішними, розформують, а села, що розташовані ближче Львова, приєднають до обласного центру. Зубру, наприклад, хочуть поділити, аби територія від Сихова до об’їзної стала частиною міста.

Про те, як може змінитися адміністративна мапа Львівщини, поговоримо під час дискусії Tvoemisto.tv сьогодні, 22 січня о 15:00.

Наші гості: представники громад, які хочуть приєднати до Львова, посадовці, відповідальні за процес децентралізації, юристи та експерти у цій галузі.

Читайте також: Об’єднуй і володарюй. Про примусову децентралізацію, префектів і агломерацію Львова

Переглянути ефір можна на сайті, ютуб та Фейсбук-сторінці медіа-хабу. У коментарях ви можете залишити запитання і отримати фахову відповідь у прямому ефірі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!