Які місцеві дороги на Львівщині відремонтують цього року

18034 1
На капітальні та поточні ремонти доріг на Львівщині з обласного бюджету виділять 322,5 млн грн.
Фото: dorig.net.ua

Фото: dorig.net.ua

Львівська обласна рада оприлюднила у розрізі районів та міст обласного значення переліки доріг, які планують ремонтувати у 2020 році. На ремонтні роботи із обласного бюджету передбачили 322,5 млн грн.

Читайте також: Які державні дороги ремонтуватимуть на Львівщині у 2020 році

Зокрема, 53 млн грн пропонують виділити на дороги комунальної власності, на дороги загального користування майже 47 млн грн, на дороги державного значення – 1,5 млн грн та місцевого – 171 млн грн. Ще 40 млн грн планують виділити із резервного фонду обласного бюджету.

У переліку є два проєкти із Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020. Це «Пантера - Транспорт у районі Перемишля та Низинковіце за спадщину співпраці» (5 млн грн) та розширення двох доріг з Любачова до Базьня Горна та Шкло-Новояворівськ (також 5 млн грн).

За словами голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, з фондів ЄС виділили 58 млн євро (кредити Польщі для «Укравтодору» на ремонт п‘яти доріг) та 50 млн грн Польща власне виділяє на Програму транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2014-2020».

Читайте також: На ремонт доріг Львівщини виділять понад 2 мільярди гривень

Цього року також хочуть завершити реалізацію проєкту Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна», який має з’єднати дорогою Мостиська з Краковцем.

В обласній раді також розраховують на дофінансування програми «Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури».

Переліки доріг затверджуватиме Львівська обласна рада на сесії 12 березня.

Христина Гоголь

 

10 Березня, 2020 15:58
Богдан А у Жовківському районі всі дороги ідеальні? Чому не планується ремонт доріг у Жовкіському районі?
Починаючи з 2015року(!)я звертався у всі органи влади з проханням відремонтувати автодорогу місцевого значення С140675 Надичі-Малі Підліски, на відтинку Надичі-Кошелів, та по сьогодні цю автодорогу так і не відремонтували!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!