Топ-10 муралів, які можна побачити у Львові. Фото

4348 0
Tvoemisto.tv пропонує добірку муралів, що з'явилися у Львові за останній час.
Фото: Ростислав Купчик

Фото: Ростислав Купчик

У Львові на стінах будинків можна побачити низку мистецьких творінь художників. Нині їх стає все більше, тому Tvoemisto.tv пропонує добірку нових муралів, що з'явилися у Львові за останній час.

Приміром, на вулиці Городоцькій, 14 на стіні будинку створили мурал, на якому зображений портрет маленької українки. Унизу жовто-блакитного муралу автори додали слова президента України Володимира Зеленського, які він сказав під час інавгурації.

Читайте також: Королі стін. Хто, як і навіщо малює мурали у Львові

На стіні середньої загальноосвітньої школи №65 у Львові створений мурал у вигляді дівчини-України з прапором на обличчі і вінком на голові. Над муралом працював художник-мураліст Андрій Буняк.

Окрім цього, у Львові на вул. Шкільній можна побачити мурал Тараса Шевченка в стилі «The Beatles»Його також намалював художник Андрій Буняк, який створює мурали на об’єктах «Львівобленерго». А трансформаторну підстанцію на вул. Пекарській, 50 прикрашає мурал на тему збереження нашої планети.

На вул. Ярославенка, 36 зображений мурал, який є чи не найдовшим повноколірним муралом Львова. Щоб його виконати, студенти витратили 53 відра фарби. Для розпису студентів стала тильна сторона гаражного кооперативу. 

Читайте також: Люди Твого міста: Маріанна Кіяновська про мистецтво, що творить Львів

На стінах електропідстанції, яка розташована біля дитсадочку на вул. Караджича, художник Андрій Буняк намалював мурал за мотивом відомої казки. Через цей мурал художник хотів донести, що основне в житті не лише досягати успіху, а й отримувати задоволення від своєї праці, підкорення вершин і загалом від життя.

На вул. Стуса можна побачити мурал, який несе соціальну ідею. Малюнок закликає дівчат та жінок не піддаватись стереотипам, які їм нав'язують: жінка – домогосподарка, лялька, ідеальна у всьому, натомість закликає відкинути упередження і просто бути собою.

На комплектній трансформаторній підстанції на вулиці Нижанківського, 9 зображений мурал, який несе соціально важливу ідею: чи дійсно «ваша» думка є вашою, чи це усталене поняття, яке засіло у свідомості протягом поколінь. 

Читайте також: Мистецтво не може бути ворожим. Чому зникають львівські радянські мозаїки

У Львові на вулиці Єфремова, 11 зображений мурал у пам'ять про бездомних та бідних, які постраждали від насильства. На стіні намалювали безпритульних чоловіка та жінку. А на стіні компресорної станції у Львові відкритий мурал, присвячений польському письменнику Станіславу Лему.  

Підготувала Антоніна Костик

Фото: Андрій Буняк, Ростислав Купчик, Львівобленерго, ЛМР, Молодь за мир


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!