Дерусифікація, підтримка військових та переселенців. Які нові рішення прийняла Київрада

950 0
Депутати ухвалили ряд рішень, пов’язаних із соціальною сферою та дерусифікацією.
КМДА. Фото: з відкритих джерел

КМДА. Фото: з відкритих джерел

У четвер, 10 листопада, Київська міська рада провела засідання. Як повідомляють у КМДА, депутати ухвалили ряд рішень, пов’язаних із підтримкою внутрішньо переміщених осіб, військових та дерусифікацією.

По-перше, депутати дерусифікували ще 11 вулиць, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Зокрема, вулицю Біломорську перейменували на вулицю Катерини Гандзюк, бульвар Праці – на бульвар Івана Котляревського, вулицю Челябінську – на вулицю Пантелеймона Куліша тощо. 

Читайте також: На вцілілому від російської атаки мосту в Києві замінюють скло

По-друге, Київрада схвалила Концепцію реінтеграції та підтримки киян-ветеранів російсько-української війни. Цей документ стане основою для формування майбутньої міської цільової програми підтримки захисників та захисниць України. 

Концепція містить такі напрями: психологічна реабілітація; фізкультурно-спортивна реабілітація учасників бойових дій; професійна адаптація та працевлаштування; медичне забезпечення; популяризація позитивного образу ветерана; цифрова трансформація сервісів для учасників бойових дій тощо.

По-третє, Київрада підтримала рішення про реорганізацію Київського міського будинку ветеранів і Київського міського центру допомоги учасникам АТО шляхом їх об’єднання та створення на базі установ центру комплексної підтримки учасників бойових дій «Київ мілітарі хаб».  У КМДА зазначають, що реорганізація закладів дозволить досягти низки позитивних результатів, як то: створення єдиного потужного закладу соціального обслуговування ветеранів та членів їхніх сімей у Києві. 

По-четверте, Київрада збільшила на 287 одиниць кількість квартир фонду тимчасового житла для осіб, які втратили власні помешкання. Мова насамперед про ВПО. 

Нагадаємо, у Києві демонтують пам’ятники Щорсу та Ватутіну. Відповідне рішення 9 листопада підтримали на засіданні Експертної ради Міністерства культури.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!