Які об’єкти запропонувала Львівщина до другого відбору реставрації

1420 0
Загалом Львівська область запропонувала до другого відбору чотири пам’ятки, які перебувають у комунальній власності.

Львівщина запропонувала чотири об’єкти для другого відбору у рамках програми «Великої реставрації». Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації. 

Йдеться про реставрацію експозиційних залів музею історії релігії на пл. Музейній, 1 у м. Львові. Далі пропонують провести ремонт і реставрацію колишнього костелу Магдалини на вул. С. Бандери, 8 (10). 

музей історії релігії на пл. Музейній, 1 у стінах колишнього Домініканського собору

Третьою пам’яткою, яку запропонували відремонтувати, став будинок страхового товариства «Дністер» на вул. Руській, 20. І останнє – фасади пам'ятки архітектури місцевого значення – Палацу (музей «Дрогобиччина») на вул. Т. Шевченка,38 у Дрогобичі. 

Товариство «Дністер»на вул. Руській, 20

музей «Дрогобиччина»

Участь цих пам’яток у президентській програмі уможливила Верховна Рада ще 16 липня. Цього дня депутати проголосували в цілому за законопроєкт №5551-2 щодо виділення субвенції для комунальних, обласних та державних закладів. 

Читайте також: На Львівщині хочуть продати частину Золочівського замку за 400 тисяч доларів

Програма «Велика Реставрація» розрахована на 2021-2023 роки та має на меті перетворити об'єкти матеріальної культурної спадщини на один з основних ресурсів розвитку України, зробити їх туристичними місцями.

Нагадаємо, два десятки об’єктів культурної спадщини, які ЛОДА подало до Мінкультури у межах конкурсу «Велике будівництво» для реставрації, не мали виготовленої документації, тому можуть втратити шанс на відновлення.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!