Які підприємства Львівщини найбільше забруднюють повітря?

3171 0
Екологи підсумували результати діяльності підприємств Львівщини, які найбільше забруднювали навколишнє середовище у 2015-тому році. Про це повідомили у департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.
Фото: loda.gov.ua

Фото: loda.gov.ua

Екологи зафіксували зменшення екологічного тиску на довкілля на УМГ «Львівтрансгаз». У порівнянні із ІV кварталом 2014 року це підприємство зменшило обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря на 31,5 % (0,5 тис. тонн). «Львіввугілля» зменшило обсяги викидів на 4,4% (0,4 тис. тонн).

Проте, порівняно із попереднім роком, зріс негативний вплив від Добротвірської ТЕС – на 47,7% (3,5 тис. тонн), а також зросли обсяги скидів зворотних вод у р. Полтва на «Львівводоканалі» - в середньому на майже 6%.

У департаменті також інформують, що Львівське комунальне підприємство «Збиранка» працює і надалі без дозвільних документів. Близько 62,4 тис. тонн відходів за IV квартал 2015 року розміщені на сміттєзвалищі без наявності відповідних дозволів.

У «Перілку 100 об’єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля України» потрапило 6 підприємств з Львівської області: Добротвірська ТЕС, Державне підприємство «Львіввугілля», Управління магістральних газопроводів «Львівтрансгаз», Львівське комунальне підприємство «Збиранка», Роздільське державне гірничо-хімічне підприємства «Сірка» та Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!