Які порушення найчастіше фіксували на вчорашніх виборах

1940 0
За попередніми висновками Громадянської мережі «Опора», місцеві вибори в Україні відбулись з порушеннями низки виборчих стандартів та належної практики організації і проведення, але вони не вплинули на результат. Про це заявила на прес-конференції координатор парламентських і виборчих програм Опори Ольга Айвазовська.
Фото: novezakarpattya.com

Фото: novezakarpattya.com

«Найтиповішими порушеннями дня голосування стали  спроба видачі бюлетенів без документа, що посвідчує особу, порушення таємниці голосування –  інциденти були зафіксовані на 7,5% виборчих дільниць в межах України; факти фотографування бюлетнів були зафіксовані на 1,9% виборчих дільниць» – сказала Айвазовська.

За її словами, у цілому протягом дня виборів спостерігачі фіксували незначні порушення на 24,1% виборчих дільниць у межах України. Більш вагомі порушення мали місце на 2,3% виборчих дільниць по всій країні.

Читайте також: Явка виборців на Львівщині - серед найвищих в Україні

Найсерйозніші порушення зафіксовано на 2,1% дільниць Дніпропетровська та 1,9% дільниць Одеси.

Водночас представник Опори зазначила, що зафіксовані зловживання не мали спланованого й системного характеру, хоч і були типовими для різних регіонів і рівнів місцевих виборів.

Джерело: Укрінформ.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!