Які проблеми найбільше хвилюють мешканців Львівщини. Опитування

1960 0
Серед лідерів – безробіття.
фото: communities.lviv.uа

фото: communities.lviv.uа

Лише 14% мешканців Львівщини вважають, що Україна рухається у правильному напрямку, 71% – протилежної думки. Про це свідчать дані опитування, проведеного у Львівській області протягом 6-22 червня.

Щодо області, то тут стан справ як правильний оцінюють 24% опитаних, 55% – як неправильний. Натомість 40% мешканців області вважають, що справи у їхніх населених пунктах йдуть правильно, 46% – протилежної думки.

Серед загальнодержавних проблеми найактуальнішими 59% опитаних мешканців Львівщини назвали військовий конфлікт на Сході України, 47% – безробіття. На третьому місці – низький дохід, корупція та епідемія коронавірусу. Про ці проблеми згадали близько 30% опитаних.

Читайте також: Кому з політиків довіряють і за кого голосуватимуть мешканці Львівщини. Результати опитування

Серед актуальних проблем Львівської області опитані найчастіше називали проблеми з працевлаштуванням (43%) і неякісне медичне обслуговування (37%). Близько третини опитаних згадали про поганий стан доріг, бідність, ще чверть – про занепад промисловості, алкоголізм, розкрадання земель, а кожен п’ятий – про занепад сільського господарства.

Особисто для себе опитані вважають проблемами разом з військовим конфліктом (35%) та безробіттям (30%) також низький рівень зарплат та пенсій (37%). Неякісна медицина, корупція та епідемія турбують кожного п’ятого. Безробіття та низький дохід як проблеми гостріше відчуваються для жителів менших населених пунктів.

Читайте також: Молодим тут не місце. Кого найчастіше звільняли у Львові під час карантину

Опитування проводилось 6-22 червня серед мешканців Львова та області, старших за 18 років. Методом особистого формалізованого інтерв’ю опитано 2 тисячі людей. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!