Політична реклама

Які продукти подорожчають у Львові найближчим часом

1538 0
Ціни на цитрусові та горіхоплідні плоди й морепродукти будуть змінюватись залежно від курсу долара.

Динаміку ціноутворення на ці продукти важко прогнозувати, але через підвищення курсу відбулось здорожчання, повідомив експерт Іван Стефанишин.

“Більшу частину морепродуктів імпортують (60% загалом по Україні). Це стосується й цитрусових й горіхоплідних плодів. Тому їх ціна буде залежати від курсу долара”, - повідомляє пан Стефанишин.

Додамо, що ціни на горіхи варіюються від 100 грн за кілограм. Кеш'ю у мережах роздрібної торгівлі можна придбати за 120 грн/кг, фундук — 100 грн/кг, мигдаль — 120 грн/кг, фісташки — 140 грн/кг.

Ще один продукт, якого здебільшого на Львівщину завозили, - цибуля. “ Врегулювати вартість цибулі вдавалось завдяки імпорту, але у зв'язку з підняттям курсу долара відбулося і підвищення ціни. Зараз вона стабілізувалась на позначці 6 грн/кг”, --повідомляє експерт.

Дорожчати буде й цукор, вартість якого формується на внутрішньому ринку. “У 2013-му його виготовили на 42% менше, ніж у 2012-му, тому він буде дорожчати. Зниження ціни точно не буде, а значний ріст можна буде відчути ближче до сезону заготівель. Якщо не виникне ажіотажу, то значного зростання вдасться запобігти”, - повідомляє Іван Стефанишин.

Українцям експерт рекомендує готуватись до здорожчання вартості окремих круп, зокрема, пшона. Його, як і жито, яру пшеницю, з ринку витіснила пшениця і кукурудза.

А от ціни на м'ясо будуть залишатись на теперішному рівні. “Сьогодні-- перший день посту, тому споживання цієї групи продуктів буде знижуватись. Можливе й незначне здешевлення, - розповідає експерт.

Молоко також великих коливань не буде. Можна сподіватись на зниження цін до травня.

Нагадаємо, імпортні фрукти вже подорожчали на 10-30%.

Джерело: Експрес


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!