Які продукти сприяють підвищенню імунітету. Поради від МОЗ

1106 0
В перці більше вітаміну С, ніж в апельсині, але нехтувати цитрусовими все ж не варто.
Фото умовне

Фото умовне

У Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвором МОЗ України проінформували, які продукти харчування сприяють підвищенню імунітету. Про це повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко-Тімко.

За її словами, солодкий червоний перець – це джерело вітаміну С. Ще в ньому міститься вітаміни В1, В2, В9, Р, РР та каротин. Найбільша концентрація вітамінів знаходиться біля плодоніжки перцю, яку часто обрізають. Плоди солодкого перцю бувають трикамерними та чотирикамерним, їх ще називають чоловічими й жіночими відповідно. В перці більше вітаміну С, ніж в апельсині, але нехтувати цитрусовими все ж не варто.

«Апельсин, грейпфрут, лимон, лайм, мандарин, клементин, помело, бергамот (так-так, він теж цитрусовий) та інші цитрусові дадуть вірусам бій. Ще цитрусові багаті на вітаміни групи В й містять багато фітонцидів Часник містить селен, який впливає на імунну систему. Ще в ньому є калій, кальцій, фосфор, вітаміни групи В і С, марганець, йод і фітонциди. Броколі містить клітковину, кальцій, марганець, йод, фолієву кислоту, вітаміни А, В6 і С», –  зазначила епідеміологиня.

Вітаміну А в броколі більше, ніж в інших видах капусти, а кальцію в ньому більше, ніж в молоці.

Мигдаль містить багато ненасичених жирів, які пригнічують запальні процеси в організмі.

Куркума містить вітаміни С, К та вітаміни групи В.

Шпинат не просто так називають суперпродуктом. Він містить вітаміни А, В2, В6, К, омега-3 жирні кислоти, йод, фосфор, цинк та багато іншого. Важливою складовою шпинату є лютеїн. Він підвищує імунітет та захищає від ракових утворень. Важливо: при термічній обробці шпинат втрачає частину корисних властивостей, тому не варто його довго варити.

Нагадаємо, що лікарка медичного центру «Дельта Мед» Ярина Шан розповіла про те, як правильно харчуватися, щоб імунна система не дала збою, і які продукти мають бути у «щоденнику їжі». Детальніше читайте за посиланням.

________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!