Які регіони першими отримають вакцину від Covid-19

1861 0
Першими вакцину повинні отримати сім регіонів.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

В Україні розробили план, який дає змогу одразу після прибуття вакцини проти Covid-19 розвозити її в обласні склади 11 транспортними засобами одночасно. Першими її повинні отримати сім регіонів, повідомив на своїй сторінці у Фейсбук головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читайте також: МОЗ запустило сайт про вакцинацію в Україні. Його обіцяють ще оновити

За його словами, першими, відразу після прибуття, вакцину від коронавірусу отримають Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька області та місто Київ. Інші – наступного дня.

«Організаційно ми готові до прибуття будь якого типу та кількості вакцин», – зазначив головний санлікар.

Також, зі слів Віктора Ляшка, мобільні бригади вже знають, яка кількість вакцин, у який заклад охорони здоров'я їм потрібна буде для проведення щеплення всіх охочих у цій лікарні.

Читайте також: На Прикарпатті розгорнули мобільний госпіталь для хворих на Сovid-19. Фотофакт

«Оскільки медичні працівники будуть задіяні протягом усієї вакцинальної кампанії, то Національна служба здоров’я України (НСЗУ) буде укладати договори із чітко визначеними медзакладами, які відповідають всім вимогам для проведення вакцинації від Covid-19, та сплачуватиме їм за надані послуги. Це передбачено у Програмі медичних гарантій на 2021 рік в окремому пакеті вакцинації від Covid-19», – каже він.

Читайте також: З'явилася вакцина проти коронавірусу, яка, за даними розробника, захищає на 95%

У перший місяць для забезпечення готовності до проведення вакцинації роботи НСЗУ виплачуватиме 8 тис. грн на одну мобільну команду медиків. Далі медичний заклад, як зазначив головний санлікар, отримуватиме доплату за фактичну кількість провакцинованих осіб – 25 грн за першу дозу введеної вакцини і 60 грн за другу.

«Дані про вакцинацію будуть вноситися до електронної системи охорони здоров’я і тільки на підставі цієї інформації НСЗУ оплачуватиме фактично надані послуги», – додав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, в Україні також працює національний контакт-центр МОЗ з питань Covid-19, куди звернуться можна за номером гарячої лінії: 0 800 60 20 19.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!