Які російські серіали заборонили в Україні? Перелік

4781 0
Державне агентство України з питань кіно заборонило для кіно- й телепоказу 7 стрічок російського виробництва. Відповідне рішення Держкіно ухвалило 22 жовтня.
Фото: ridna.ua

Фото: ridna.ua

Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів з 23 експертів надала оцінку наступним фільмам: «Кадетство», «Гончі», «Слідчий комітет», «Спецназ», «Десантура», «Морпехи» і «Військова розвідка», пише Українська правда.

Їм не надаватимуть або скасують прокатні посвідчення. «Фільми були заборонені для кіно-телепоказу, публічного комерційного відео і домашнього відео на території України», – сказано в повідомленні агентства.

Стрічки розглядалися на підставі подання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення і звернення телеканалів.

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко запевнив: «Держкіно продовжує аналізувати фільми виробництва Російської Федерації. І, зважаючи на ситуацію з агресією Росії на Півдні та Сході України та на громадську думку, до якої ми не можемо не дослухатися, а також на вимогу самих військових, які беруть участь в АТО і загалом суспільства, ми вирішили, що некоректно зараз буде демонструвати на українських телеканалах ті російські фільми, в яких має місце відверта пропаганда, на кшталт звеличення силових структур Росії та самої Росії».

Нагадаємо, раніше Держкіно заборонило 13 російських фільмів, серед яких значились такі скандальні картини пропагандистського спрямування як «Матч» та «Август. Восьмого».

20 жовтня 2014 року у Верховній Раді пропонували внести на розгляд питання заборони трансляції та показу російських фільмів, які оспівують російські силові відомства, – але депутати навіть не змогли внести його в порядок денний, не вистачило голосів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!