Які штами грипу загрожують львів'янам в цьому сезоні та де придбати вакцину

3630 0
В аптеки Львова надійшла вакцина французького і корейського виробництва.
фото: 4mama.ua

фото: 4mama.ua

В аптечній мережі Львова вже з'явилась вакцина від штамів грипу, циркуляція яких прогнозується у Львові в цьому епідсезоні. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомляє головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко.

За її словами, ідеться про французьку вакцину «Ваксігрип-тетра» і корейську «ДжіСіФлю», що мають захистити від штамів вірусу грипу А Брісбен і Канзас (H1N1, H3N2) та В Колорадо і Пхукет.

Читайте також: Сезон грипу 2018-2019. Що треба знати, щоб вберегтися

Щоб придбати вакцину, потрібно звернутись за рецептом до сімейного лікаря. Купити вакцину можна в «Аптеці №1» на вул. Фредра, 2.

«Купуєте вакцину і берете чек. З холодовим елементом або термосумкою прямуєте до кабінету щеплень і захищаєтесь від грипу», – пише Наталія Тімко.

Також вакцина є у дитячій клініці «Веселка» на просп. Червоної калини, 68. Сюди можна звертатись за попереднім записом в кол-центрі.

«Вакцина є безпечною і ефективною. Особливо треба захистити вагітних, людей з хронічними захворюваннями дихальної і серцево-судинної системи, цукровим діабетом і ожирінням, дітей, людей, які контактують з великою кількістю населення», – каже Наталія Тімко.

Читайте також: Як відрізнити грип від застуди. Поради від МОЗ

Імунітет формується протягом 2-3 тижнів після вакцинації, тож зробити щеплення варто до поширення вірусу. Захист діє протягом 6-12 місяців.

Нагадаємо, торік у Львівській області від ускладнень грипу померли 8 людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!