Політична реклама

Які сувеніри можуть придбати львів'яни до ювілею Шевченка

2522 0
У неділю у Львові відкриють рік Тараса Шевченка.На згадку про ювілей львів’яни можуть придбати собі сувенір, не встаючи з дивана.

Продавці сувенірів до ювілею Кобзаря особливо не готувались, зважаючи на невеликий асортимент, повідомляють Закупи.

Найбільший вибір тематичних товарів пропонує онлайн-крамниця з промовистою назвою «Український сувенір». Тут можна придбати дерев’яні тарілки з портретом поета – різьблені чи з петриківським розписом – по 350-1600 гривень, мальовані чи вишивані портрети, які коштуватимуть до 2500 гривень або ж значок із профілем Кобзаря за 22 гривні. За стилем всі вони нагадують твори декоративно-ужиткового мистецтва часів ще далекого СРСР.

Не вдолося знайти приурочене до ювілею видання Шевченкового «Кобзаря». У крамницях є кілька варіантів збірки, виданих в різні роки, але естети, які розраховували поповнити колекцію вишуканим виданням, залишаться розчарованими – крім кількох дорогих «Кобзарів» ручної роботи зі шкіри та дерева, видавці нічого не пропонують.

Найпоширеніший сувенір «від Тараса» в мережі - футболка. Вибір широкий  - класичний Шевченко, модерновий Шевченко, Шевченко в образі Че Гевари, Шевченко молодий і не дуже. Ціни – від 75 до 199 гривень.

Горнятка – не менш популярні сувеніри, аніж футболки. Однак, вдалося знайти лише одне – з поетичної серії OnlyArt. З одного боку горнятка – портрет поета, з іншого – кілька поетичних рядків.

Невелика скульптура Кобзаря на робочому столі, придбаному в ІКЕА, виглядає доволі незвично. Бронзовий бюст Шевченка від 2gArt, кабінетний варіант (висота – 14 см), відлитий спеціально до 200-річчя Кобзаря, обійдеться у 3690 гривень.

У кого є зайвих 500 доларів, може купити собі срібного Шевченка, якщо грошей обмаль – на онлайн-барахолках можна знайти чимало гіпсових бюстів ціною від 100 до 400 гривень.

Можна вкласти гроші в пам’ятні монети Нацбанку. До ювілею Шевченка НБУ вводить в обіг дві монети – срібну номіналом 50 гривень та нейзильберову п’ятигривневу.

Срібна вийде тиражем 1 000 штук, нейзильберових накарбують 30 тисяч штук. Перша коштуватиме близько 7000 гривень, друга – 25 гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!