Які українські музиканти гратимуть на Leopolis Jazz Fest

3446 0
INSO-Львів знову зіграють на сцені імені Едді Рознера.
Фото: Leopolis Jazz Fest

Фото: Leopolis Jazz Fest

На головній сцені Leopolis Jazz Fest (який раніше мав назву Alfa Jazz Fest) українці виступали лише двічі. У 2016 році на сцені ім. Едді Рознера із спеціальною джазовою програмою виступила співачка Джамала, а минулого року музиканти львівського оркестру INSO стали першими львів’янами на головному майданчику фестивалю.

Цього року INSO-Львів знову зіграють на сцені імені Едді Рознера. Tvoemisto.tv дізналось, яких ще українських музикантів на інших сценах можна буде послухати під час Leopolis Jazz Fest , що розпочинається сьогодні, 27 червня.

Bria Blessing & ShockolaD

Львівський джаз-бенд ShokolaD – не новачки у фестивалях та добре відомі львівським слухачам. Останній їхній проект зі співачкою Брією Блессінг – альбом IVASYUK, що складається з пісень знаного українського композитора Володимира Івасюка. Спеціально для Leopolis Jazz Fest музиканти готують джазову версію альбому.

Коли: 28 червня о 14:00

Де: сцена на площі біля Палацу Потоцьких

Onuka

За словами арт-директора фестивалю Олексія Когана, на площі Ринок мають грати найбільш енергійні артисти, які можуть зібрати натовп, і для такої задачі Onuka підходить ідеально – один з найпопулярніших гуртів останніх років, визнані в Україні, гідно оцінені на Заході. Нещодавно Ната Жижченко випустила свій другий альбом – MOZAЇKA, тож варто очікувати почути у Львові нові пісні, а не лише знані хіти. Чи набуде традиційна для Onuka електроніка з фольком джазового забарвлення – поки невідомо.

Коли: 28 червня о 17:00

Де: сцена на площі Ринок

Dark Side Trio

Особливість цього колективу з Дніпра – у наборі інструментів. Данило Вінаріков грає на саксофоні
Михайло Лишенко —  на органі та клавішних, а Дмитро Литвиненко - на барабанах. Таке поєднання у джаз-тріо трапляється дуже рідко – в Україні це єдиний такий колектив.

Коли: 29 червня о 12:00

Де: сцена на площі біля Палацу Потоцьких

Lars Danielsson Group Liberetto III & INSO-Lviv

Минулорічні дебютанти фестивалю, Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів закріплює свої позиції на джазовій сцені. Після успішної колаборації з Авішай Коеном у 2017-му, тепер вони разом зі шведським контрабасистом та композитором Ларсом Даніельссоном готують спільну унікальну програму. Звернути увагу на цей виступ радив і арт-директор фестивалю Олексій Коган.

Коли: 29 червня о 19:00

Де: сцена імені Едді Рознера у Парку культури

Alexey Bogolyubov Trio

Олексій Боголюбов – одна з тих персон в українському джазі, без кого цей джаз взагалі важко уявити. За час своєї творчості піаніст зіграв у спільних проектах з чималою кількістю українських та іноземних музикантів, також брав участь у проекті, що створював сучасну музику до німих фільмів.

На фестивалі його тріо представить програму «Траєкторія настрою», де композитор змальовує історії з кругосвітньої подорожі: враження від перебування  в різних куточках світу, внутрішні переживання, а також емоції на шляху до мрії. 

Коли: 30 червня о 12:00

Де: сцена на площі біля Палацу Потоцьких

 

Читайте також: Посуньтесь, щоб музика сіла поруч. Олексій Коган про джаз та життя

New Brain Trio & Balog

Київсько-львівська колаборація: New Brain Trio грають acid jazz, jazz rock та electro swing. З ними разом грає та експериментує відомий львівський саксофоніст Михайло Балог.

Коли: 30 червня о 14:00

Де: сцена на площі біля Палацу Потоцьких

John Stetch Trio

Де-юре, це, звісно, артисти з Канади. Ось тільки їхній лідер Джон Стетч насправді – Іван Стецишин і походить він з української родини. Української музики в його творчості чимало, навіть один з його альбомів так і називається – «Ukrainianism».

Коли: 1 липня о 14:30

Де: сцена на площі Ринок

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv також підготувало повну програму фестивалю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!