Які вакансії та зарплати пропонують на Львівщині

7200 0
На Львівщині двоє безробітних претендують на одне робоче місце.
Умовне фото

Умовне фото

На Львівщині серед вакансій, які пропонують роботодавці, приблизно 75% – робітничі спеціальності. Ця тенденція зберігається на Львівщині уже 4 рік поспіль, і навіть повномасштабне вторгнення росії на неї не вплинуло. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. 

«Передусім, шукають швачок, в нас це традиційно на Львівщині. Шукають водіїв  автотранспортних засобів, електромонтерів, кваліфікованих майстрів з інструментами, затребувані є також працівники будівельних спеціальностей», – розповів він. 

Читайте також: Львівський ювелірний піде з молотка. Репортаж із заводу, що працює 80 років

За його словами, зараз на Львівщині двоє безробітних претендують на одне робоче місце. Ринок пережив найважчі часи у березні та квітні. А вже в червні ситуація стабілізувалася, а кількість вакансій почала зростати.

«Якщо говорити про вакансії, то зараз маємо дві третини від показників 2021 року. Ситуація поліпшується, бо у червні була половина від торішніх показників. Якщо у 2021 році кількість людей, які шукали роботу, становила 16 тисяч, то зараз трохи більше, ніж 8 тисяч», – додав він.

Читайте також: «Мусимо швидко перемогти, щоб українці швидко повернулися додому». Яка ситуація з міграцією на Львівщині

У коментарі Tvoemisto.tv у Львівському центрі зайнятості повідомили, що середній розмір заробітної плати становить 9,7 тис. грн. Найбільше пропонують машиністам автомобільного крана – 45 тис. грн. 

Зокрема, у Кам’янці-Бузькій є вакансія для водія автотранспортних засобів, зарплата – 35 тис. грн. На Радехівщині пропонують 40 тис. грн економісту, а слюсарю з ремонту сільськогосподарських машин і устаткування обіцяють 30 тис. грн.

Зарплата в 25 тис. грн очікує – машиніста каротажної станції, або ж механічного котка (Львівський МЦЗ), агронома (Самбірський МРЦЗ), інженера-конструктора, водія автотранспортних засобів (Пустомитівська ЛОЦЗ) і вантажника (Радехівська ЛОЦЗ).

Серед найбільш затребуваних вакансій із зарплатою від 6500 грн до 20 тис. грн є: кухар, швачка, медсестра, водій, касир, товарний оператор, столяр, вʼязальник, слюсар, бармен, тощо. Весь список актуальних вакансій можна переглянути тут.

Читайте також: 50% українських біженців у Польщі хочуть повернутися щойно війна закінчиться 

Також у Львівському центрі зайнятості Tvoemisto.tv розповіли, що з початку повномасштабного вторгнення на Львівщині вже вдалось працевлаштувати 1135 внутрішньо переміщених осіб, надати статус безробітного – 3369. Всього звернулось у центр зайнятості – 5310 осіб. Зокрема, на Львівщині працевлаштували 290 осіб з Донецької області, 222 з Харківської, 158 з Луганщини, і 106 з Херсонщини.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!