Які вулиці Львова ремонтуватимуть у 2020 році. Перелік

4805 0
Наступного року у Львові завершуватимуть уже розпочаті реконструкції вулиці та починатимуть нові масштабні ремонти.
фото: klg.aif

фото: klg.aif

У 2020 році у Львові запланували продовжити ремонт великих інфраструктурних об’єктів, розпочати ремонт нових та виготовити проектно-кошторисну документацію для реконструкції декількох магістральних вулиць та площ. 

Що завершуватимуть

Наступного року продовжать ремонт вулиці Курмановича, зокрема на ділянці від вул. П'ясецького до вул. Данила Апостола прокладатимуть верхній шар асфальту, а також розпочнуть ремонт другої ділянки – від Данила Апостола до Руденської. На ці роботи в бюджеті передбачили по 40,5 і 28,5 млн грн відповідно. Також у 2020 за 31,5 млн грн відремонтують вулицю Данила Апостола.

На завершення реконструкції другої частини площі Двірцевої заклали 70 млн грн, а на Замарстинівську, яку обіцяють відкрити до 6 січня – 35,7 млн грн. Гравійну дорогу на Білогорщі продовжать будувати за 29,3 млн грн. Завершуватимуть у 2020 році й вулицю Миколайчука, на яку виділять 10 млн грн.

Що починатимуть

Наступного року стартує реконструкція вулиці Шевченка, яку закриватимуть частинами. На кільце в районі вулиць Залізничної та Левандівської заклали 104 млн грн, на відтинок від Хорватської до Ярослава Мудрого – 61 млн грн, а на частину вулиці від Ярослава Мудрого до вул. Залізничної – лише 19 млн грн зі 140 млн грн необхідних.

Також у 2020 році виділили чималий бюджет на реконструкцію вулиці Бандери – 82 млн грн зі 120 необхідних. Вочевидь цей проєкт стане перехідним на 2021 рік. На вулицю Богдана Хмельницького, підрядника для реконструкції якої визначатимуть у лютому, передбачили 60,7 млн грн на наступний рік із 200 млн грн необхідних.

На реконструкцію Хуторівки передбачили усі необхідні 130,5 млн грн. Її мають відремонтувати до осені 2020 року. Вулицю Чернівецьку, що веде від Городоцької до площі Двірцевої ремонтуватимуть за 105 млн грн, щоправда в бюджеті на ці роботи заклали 90 млн грн.

Для капремонту вулиці Личаківської від Букової до межі міста заклали 40 із 70 млн грн необхідних. Також у 2020-му обіцяють відремонтувати колії на вулиці Княгині Ольги та Сахарова, на що в бюджеті передбачили по 1,2 млн грн із 5 млн грн необхідних

На нову вулицю з Суботівської до Рясного заклали 20 млн грн, на ремонт Пекарської – 20 млн грн, а на будівництво шляхопроводу та розв’язки на перехресті Княгині Ольги та Наукової виділять 1,2 із 1,7 млн грн необхідних.

По 5 та 2 млн грн заклали на шляхопровід на Шевченка – Ковча та пішохідний міст на Головатого – Сулими, а 5 млн грн заклали на будівництво турбо-кільця на вул. Луганській – Чмоли 

На що виготовлятимуть проєкт

Виготовити проєкт реконструкції планують для вулиці Чмоли.

Що можуть і не почати

На реконструкцію вулиці Вітовського у бюджеті розвитку заклали 10 млн грн із 90 необхідних. Ідеться про дві частини вулиці – від Сахарова до Грецької та від Грецької до площі Франка. Цих грошей, вочевидь, не достатньо, щоб розпочати безпосередні роботи вже наступного року. Так само, як і перехрестя Сахарова – Нечуя-Левицького – Коперника – Лукіяновича – Вітовського – Героїв Майдану, на реконструкцію якого передбачили лише 10 млн грн зі 130 млн грн необхідних.

На проєктовану Ряшівську заклали лише 10 млн із понад двох сотень мільйонів реально необхідних. Торік закладені на Ряшівську кошти перерозподілили на інші витрати.

На реконструкцію вулиці Мазепи, проєкт якої готовий уже кілька років, виділили лише один мільйон.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!