Які вулиці Львова закриті для проїзду та коли їх відкриють

3813 0
Тvoemisto.tv зробило підбірку вулиць, які зараз реконструюють у Львові, розпитало «Львівавтодор», коли їх відкриють і що планують робити наступного року.

Більшість реконструкцій вулиць, які нині відбуваються у місті, планують завершити до кінця року. Наступного року планують розпочати реконструкції вулиць Мазепи, Грінченка, а також вулиці Залізничної, від будинку № 19.

Читайте також: У Львові в межах реконструкції вулиці Бандери перекриють частину Городоцької

Вулиця Єфремова

Вранці 2 вересня у Львові перекриють для руху транспорту вулицю Єфремова на ділянці від вул. А. Мельника до вул. Г. Барвінок. Там замінюватимуть інженерні мережі. Роботи триватимуть до березня 2022 року. Роботи проводить ТзОВ «Львівбуд».

Вулиця Лемківська

До 26 жовтня буде перекритою вул. Лемківська, на ділянці від вул. Хімічної до вул. А. Тесленка. Її перекрили ще у червні для проведення робіт з прокладання інженерних мереж при будівництві житлового будинку на вул. Лемківська, 9.

Вулиця Степана Бандери

До дня Незалежності у Львові відкрили для проїзду приватного транспорту частину вулиці Степана Бандери – на ділянці від вулиці Генерала Чупринки до вулиці Коновальця. Частина від вулиці Генерала Чупринки і до вулиці Городоцької ще перекрита. Завершити ремонт дороги планують до кінця цього року.

У ЛКП «Львівавтодор» розповіли, що не вдастся до початку вересня відкрити перехрестя вулиць Степана Бандери – УПА та Степана Бандери – Антоновича, аби відновити курсування тролейбусів. Вони на ремонті будуть щонайменше до кінця жовтня.

Також у межах реконструкції вулиці Степана Бандери перекриють частину вулиці Городоцької. Там облаштовуватимуть трамвайну колію зі зміненим радіусом розвороту. Коли саме проводитимуть роботи, наразі не відомо, у ЛКП «Львівавтодор» повідомили, що наприкінці серпня чи у вересні.

Читайте також: Десятки паркомісць і звужена проїзна частина. Якою буде вулиця Бандери після реконструкції

Загалом вулицю планують відкрити для проїзду до кінця цього року. Вартість робіт – понад 209 мільйонів гривень.

Розпочали ремонт на вулиці Степана Бандери торік у вересні.

Вулиця Пекарська

Частина відреконструйованої вулиці Пекарської 

До кінця серпня планували відновити рух відремонтованою частиною вулиці Пекарської, а саме, на ділянці від вулиці Шімзерів до Тершаковців, але її відкриють у перших числах вересня. Ділянку від вулиці Шімзерів до вулиці Мечнікова уже завершили, рух там відновили. У ремонті залишиться третя частина – ремонт вулиці Шімзерів – ділянка дороги від вулиці Пекарської до вулиці Мечнікова.

Вулицю Пекарську замощують тією ж бруківкою, яка на ній була до реконструкції, перед цим її реставрують. Тротуари замощують гранітною плиткою.

Повністю завершити ремонт вулиці мають до листопада 2021 року, розпочали його у вересні торік. Роботи виконує ТзОВ «Вельт Капітал» за 109,4 млн грн. Утім буде ще коригування проєкту, оскільки у під час реконструкції виникали додаткові роботи, пов’язані із інженерними мережами. Проєкт вулиці розробляв «Інститут просторового розвитку».

Вулиця Шевченка

Нині відбувається реконструкція третьої, найдовшої частини вулиці Шевченка. Це ділянка від вулиці Залізничної до вулиці Ярослава Мудрого. Її також розділили на три частини, аби не перекривати цілком і не ускладнювати рух у місті: перша частина – вулиця Залізнична – Єрошенка, друга – Єрошенка – Бортнянського і Бортнянського – Ярослава Мудрого. Раніше в ЛКП «Львівавтодор» повідомляли, що є певні труднощі з реконструкцією цієї ділянки, а саме з інженерними мережами, чекають на рішення проєктантів, тому ремонт може дещо затягнутись.

Зараз ремонт йде на ділянці від  вулиці Залізничної до Єрошенка. Також в «Львівавтодорі» напрацьовують тимчасову схему об’їзду ділянки від Бортнянського до Ярослава мудрого. Її перекрити планують після завершення робіт на ділянці від Залізничної до Єрошенка.

Наприкінці літа мали відкрити для проїзду частину від вулиці Шевченка від Залізничної до Єрошенка, але роботи затягнулися. Місто заплатить за роботу ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» майже 187 мільйонів за ремонт цієї ділянки.

Вулиця Пилипа Орлика

Вулицю Пилипа Орлика на ділянці від вулиці Миколайчука до вулиці Віри Надії  Любові відремонтували торік. Зараз вулиця перекрита на ділянці він вулиці Віри Надії Любові, до будинку №2 на вул. Пилипа Орлика.

Там зараз будують новий водопровід і дощовий колектор. Проєкт розробляв «Інститут просторового розвитку». До кінця року вулицю відкриють. Ремонт проводить ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» майже за 75 млн гривень.

Читайте також: У Львові відремонтують вулицю Миколайчука і прокладуть там трамвайну колію

Вулиця Костя Левицького

Через ремонт частково перекрили вулицю Костя Левицького. Роботи проводять на ділянці від вулиці Мечникова до вулиці Дніпровської. 

Тут проводять поточний ремонт вул. К. Левицького, перекрили половину проїзної частини з непарної сторони, без повного перекриття руху транспорту. Роботи мають завершити до 10 вересня.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!