Які вулиці у Львові планують ремонтувати у 2016 році

4596 0
У 2016 році на львів’ян очікує як поточний ремонт вулиць, так і прокладання нових автошляхів у місті. Про це Tvoemisto.tv розповів начальник управління житлового господарства Львівської міської ради Юрій Голець.
ілюстративне фото: lvivexpres.com

ілюстративне фото: lvivexpres.com

За словами чиновника, наймасштабніша робота, яка чекає на Львів у 2016 році – капітальний ремонт шляхопроводу на вулиці Городоцькій, 166, біля «Хлібзаводу», де потрібно розібрати міст та збудований новий шляхопровід на дві смуги руху в обидві сторони.

Також на майбутні три-чотири роки у планах добудувати вулицю Ряшівську, Вернадського та збудувати вулицю Суботівську, яку прокладатимуть з кінцевої тролейбуса №12 на Левандівці в Рясне-1 до торгового центру «ВАМ».

Читайте також: Місія здійсненна: коли Львів позбудеться маршруток

Якщо жителі тої чи іншої вулиці мають намір запропонувати свою вулицю для ремонту, то їм слід звернутися із відповідними заявами у районні адміністрації, адже пріоритетність тої чи іншої вулиці визначається районними адміністраціями, які є балансоутримувачами доріг. Голови районних адміністрацій формують титульні списки з переліком проблемних вулиць та прогнозують вартість ремонту кожної. Ці списки проходять перевірку двома комісіями: профільною (інженерного господарства, транспорту і зв’язку) та постійною (фінансування та планування бюджету). Після погодження на комісіях, перелік доріг затверджує перший заступник міського голови і на ці роботи виділяють кошти.

Нагадаємо, що в 2015 році було проведено ремонтні роботи (деякі ще досі тривають) на вул. Замарстинівській, Б. Хмельницького, Гайдамацькій та Промисловій. Там незабаром очікується відновлення руху транспорту. Також у 2015 році ремонти проводили на вул. Сихівській, просп. Червоної Калини, просп. Свободи, Лисенка, Богданівській та Пасічній. Прокладали велодоріжки на просп. Чорновола та у мікрорайоні Рясне-1 і Рясне-2 з виїздом до кінцевої трамваю на вулиці Т. Шевченка. Загалом на розвиток інфраструктури у 2015 році буловиділено майже 810 мільйонів гривень. З них приблизно 155 мільйонів на департамент житлового господарства, на районні адміністрації – 108 і на управління капітального будівництва 35,6 мільйонів гривень.Чи зросте ця сума у 2016 році поки невідомо, адже загальний фонд, бюджет розвитку ще не затверджено.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!