Які висновки робить Львів після потопу в неділю

2847 0
Під час недільної зливи колектори та дощоприймачі на деяких вулицях Львова не впоралися із великим об’ємом води. Чиновники пояснили, що серед основних причин такого інциденту – листя й сміття, які потрапили до водяних потоків і забили системи зливу. У коментарі Tvoemisto.tv начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець розповів, чи посилюватимуть після цього прибирання у Львові, як пильнуватимуть проблемні ділянки та що робитимуть, аби наступного разу вода з доріг стікала швидше.
Фото: facebook.com

Фото: facebook.com

За словами Юрія Гольця, у неділю вода повністю стекла за 30-40 хвилин. Не було такого, щоб вода «стояла» годинами. У понеділок дощоприймачі на вулицях перевірили: намулу там не виявили – тільки листя. Подібні інциденти в місті виникають щороку, по кілька разів. Нині ситуація контрольована: Львів не забруднений сміттям.

Читайте також: Як Львів затопило після дощу. Фото

Зараз період листопаду. Керівники районів отримали вказівку прибрати листя в мішки, а не залишати його на купах, щоб зібране сміття не потрапило знову в потік води. «Ситуація на вулиці Сахарова, відео з якої облетіло увесь інтернет, чітко продемонструвала: вода позмивала листя, яке позабивало дощоприймачі, утворило на них корок. Ми зробили необхідні висновки. Районні адміністрації знають свої слабкі місця, тому будуть оперативно реагувати при потребі», – каже Юрій Голець.

Читайте також: Якою буде погода цього тижня у Львові. Інфографіка

«Ми братимемо під контроль місця, де сходяться багато доріг, де поверхня є нерівною, де стікає багато води. Під час сильних злив чергові двірники, залежно від району міста, пильнуватимуть різні проблемні ділянки та слідкуватимуть, аби вода вчасно сходила через дощоприймачі», – говорить Юрій Голець і додає, що у Львові працює приблизно три тисячі двірників, але цієї кількості недостатньо. За його словами, керівникам районних адміністрацій, а зокрема – керівникам комунальних відділів, доручено цю ситуацію взяти під персональну відповідальність.

Тож львів’янам, які під час наступної зливи бачитимуть затоплені вулиці, Tvoemisto.tv радить звертатися до районних адміністрацій міста:

Галицька районна адміністрація –  тел. 261-10-36.

Залізнична районна адміністрація – тел. 295-82-40, 295-82-35.

Личаківська районна адміністрація – тел. 254-62-06.

Сихівська районна адміністрація – тел. 254-64-02, 254-64-08.

Франківська районна адміністрація – тел. 237-33-32.

Шевченківська районна адміністрація – тел. 252-17-67.

Ще один варіант – телефонувати на «гарячу лінію» міста 15-80. При оформленні звернення важливо запам’ятати чи записати його номер, аби надалі відстежувати перебіг вирішення проблеми.

Читайте також: Купи сміття у парках Львова: як реагувати та як карати винуватців?

Нагадаємо, львівський дощ, який розпочався у неділю, 20 вересня, зранку, поступово перетворився на інтенсивну зливу. Колектори та дощоприймачі на деяких вулицях не впоралися із великим об’ємом води. Це спричинило чималі труднощі для багатьох львів’ян: як водіїв, так і пішоходів. Чиновники пояснили, що головною причиною затоплення вулиць стало листя й побутове сміття, яке забило дощоприймачі.

Спілкувалася Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!