Які захисні халати використовують у Львівській обласній інфекційній лікарні

2020 0
Вартість одноразових халатів, згідно із проведеним тендером, 87-94 гривні за одиницю.
Фото: Ігор Берник

Фото: Ігор Берник

Депутатка Львівської облради Мирослава Бабінська оприлюднила у Фейсбук світлину, як виглядають халати, закуплені для обласної інфекційної лікарні. Під дописом розгорілося обговорення про те, наскільки вони є якісними та гарантують захист. Одна із користувачок написала, що у Мілані використовують такі ж халати, а на них одягаються ще спецфартухи.

Такі халати, зокрема, є у 5-му відділенні лікарні

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник головного лікаря обласної інфекційної лікарні Ігор Берник, халати бувають різних форматів, але поверх них одягаються ще обов’язково ізоляційні водонепроникні. Після цього їх обробляють дезрозчином і утилізовують.

«Цей халат одягають на одяг, а поверх нього ще захисний водонепроникний халат із зав’язками, також окуляри, маску, респіратор. Ми використовуємо це все у комплексі. Халати бувають різного формату, є комплекти. Ми комбінуємо і захищаємося з того, що маємо», – розповів Ігор Берник.

Читайте також: Як правильно утилізувати маски. Роз’яснення експертів

У лікарню приносять різні засоби захисту, єдиного взірця немає, каже медик. «У нас 250 людей. Вартість також є різною. Але ж ви бачите, яка ситуація на ринку, виробники не виконують угоди, в Іспанії один костюм на цілий день. Якщо в таких і ходять, то виключно у «чистій» зоні, де немає епіднебезпеки. В інших випадках  повний захист», – зазначив Ігор Берник.

Читайте також: При лікарнях створять спецбригади для тестування на коронавірус удома

Як писало Tvoemisto.tv, завершилися тендери на закупівлю дезінфекційних засобів та костюмів біологічного захисту для обласної інфекційної лікарні. Зокрема, на закупівлю одягу для біологічного захисту. Сума тендера становить 148 тис. грн. Ідеться про 390 костюмів. Єдиним учасником тендеру була ФОП Сейко Анастасія-Марія Андріївна, яка і стала переможцем. Договір уклали 12 березня. 

Читайте також: У Львові для пацієнтів з підозрою на коронавірус підготували 1500 ліжок. Перелік лікарень

Ще на 200 тис. грн для лікарні закупили одноразових медичних халатів. Ідеться про два найменування на загальну кількість у 2200 одиниць вартістю по 87 і 94 гривні за штуку. Переможницею тендеру стала ФОП Левус Соломія Ігорівна. Основним видом діяльності ФОП є надання послуг перукарням та салонам краси. Договір укладено також 12 березня.

Христина Гоголь

Фото Ігор Берник



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!