Які зміни чекають на Личаківський район та смерть курсанта в Університеті внутрішніх справ. Підсумки доби

1634 0
Нині 21 березня та 391 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 09:10, відбій – о 10:44. Відбувся зліт МіГ-31К з аеродрому в білорусі.

Ситуація на фронті: Західні ЗМІ оприлюднили інформацію, що понад 100 тисяч українських військових загинули або ж були поранені за рік великої війни. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що інформація про таку кількість втрат не відповідає дійсності. «Це неможливо. Точну цифру знають наші військові, знає президент. Під час війни це закрита інформація, але 100 тисяч – це абсолютно не відповідає дійсності», – зазначив він.

За даними Генштабу (станом на 6:00), окупанти продовжують зосереджувати свої зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Наші захисники відбили понад 120 атак на цих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога.

Читайте також: США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на 350 млн доларів. Він містить боєприпаси для наданих США HIMARS та гаубиць, а також боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley, ракети HARM, протитанкову зброю, річкові катери та інше обладнання.

Акцент дня: Які зміни цьогоріч чекають на Личаківський район. Розмова з головою райадміністрації. Як у Личаківському районі пережили зиму, з якими проблемами зіткнулися і які висновки зробили для підготовки до наступного опалювального сезону; які проєкти заплановані на 2023-ій; чому мешканці мають багато питань стосовно транспорту; що робити з каналізуванням окремих вулиць; чому так довго триває облаштування Личаківського парку, >;Tvoemisto.tv з’ясувало в розмові з головою Личаківської районної адміністрації Орестом Тимчишиним.

«Я б не сказав, що я єдиний, хто залишився в старому районі, просто змінив місце праці трошки раніше: перейшов із Франківського району в Личаківський. Про доцільність краще говорити мешканцям і керівництву. Особисто для мене це вже третій район: працював 14 років у Галицькому, 11 років у Франківському і вже другий рік у Личаківському. В принципі, це дає можливість краще пізнати місто, по-новому глянути на ту чи ту проблему. Якщо ти тривалий час в одному районі, то звикаєш до речей, котрі постійно бачиш. А тут приходиш, маєш інше бачення, інший коллектив».

Ключові події:

1. Шкарлета відправили у відставку з посади міністра освіти і науки України. За відповідне рішення у Верховній Раді проголосували 295 народних депутатів. Інформацію про відставку підтвердив і сам міністр у сомережах.

Читайте також: Господарський суд Львівщини отримав нового керівника. Новим очільником став Василь Артимович, який раніше перебував на посаді заступника голови суду. Заступниками – Андрій Мазовіт та Ростислава Матвіїва;

2. У Львові розслідують смерть курсанта Університету внутрішніх справ.  «Подія сталася під час перебування курсанта в наряді, він застрелився з АКС-74У (зброю курсантам видають під час добових чергувань на окремих постах)», – йдеться в повідомленні одного з Телеграм-каналів.

У понеділок увечері стало відомо, що декана факультету №3 Львівського державного університету внутрішніх справ Степана Гнатюка відсторонили від виконання службових обов’язків на час проведення службового розслідування.

3. В автомобілі знайшли пів млн грн. Поліція затримала працівницю Львівської митниці. Державну інспекторку митного поста «Яворів», що на Львівщині, затримали за одержання хабаря.

Читайте також: Нардеп вчинив смертельну ДТП на Львівщині і вибачився. На автодорозі «Тернопіль – Львів – Рава-Руська» у селищі Золочівського району пішохода збив нардеп Володимир Гевко. «Інцидент відбувся за межами нерегульованого пішохідного переходу. Від отриманих травм потерпілий помер. Згідно з освідуванням на пристрої «Драгер» водій був тверезим», – зазначили в ДБР.

4. Хто допомагає Андрію Садовому. Перелік радників. Станом на 20 березня у нього є 31 позаштатний радник. Вони виконують свою роботу безоплатно, окрім радників апарату виконавчого комітету Львівської міськради, які отримують зарплату.

Читайте також: Під час будівництва елітного житла на Погулянці частково демонтують давню віллу. «Хочемо зберегти фасадну стіну, покрівлю доведеться, звичайно, розібрати та змонтувати заново. Такий підхід – щоби імплементувати частину старої будівлі в нову забудову, але зберегти фасанду лінію і характер», – каже архітектор Юрій Столяров.

Та: Восени в Києві мають добудувати пішохідний міст з металу «Азовсталі». Метал встигли вивезти з комбінату напередодні повномасштабного вторгнення;

5. Львів’ян закликають долучилися до акції «Великодній кошик». Як це зробити. Допомогу можна приносити до Гарнізонного храму або в Дім Милосердя Святого Миколая.

Читайте також: На меморіалі Героїв Небесної сотні у Львові висадять «Мавританський» газон. Його планують засіяти польовими квітами і травами, зокрема маками, волошками та іншими рослинами.

Та: Концерти пам’яті, «Лісова пісня» та «Карнавал тварин». Куди піти цього тижня у Львові. Зібрали головні події, які відбудуться у місті.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!