Які зміни чекають український бізнес та хто має відповісти за те, що сталося на Закарпатті. Підсумки доби

978 0
Нині 30 березня та 400 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Дзеркало тижня

Фото ілюстративне: Дзеркало тижня

Ситуація на фронті: Міністр оборони Олексій Резніков розповів, що український Генштаб планує контрнаступ на кількох напрямках, але все залежить від погодних умов. Також військові вичікують на «відповідний момент», але Резніков вважає, що це трапиться у квітні-травні. Міністр переконаний, що уже цього року світ побачить «дуже позитивні зміни для України».

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Сили оборони України відбили на них понад 60 атак. В епіцентрі бойових дій: Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Українська авіація та підрозділи ракетних і артилерійських військ завдали 8 ударів по районах зосередження окупантів. Уражено станцію радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів та 2 – паливно-мастильних матеріалів. Знищено російський бомбардувальник Су-24М.

Читайте також: Одна з країн ЄС передала Україні систему ППО, яка не спрацювала, – Зеленський. «У нас є чудові рішення щодо Patriot, але в нас їх ще немає в реальності», – сказав Зеленський, наголосивши, що для захисту від російських ракет Україні потрібні 20 батарей американських систем.

А також: Незряча 9-річна дівчинка із Львівщини зібрала 650 тисяч гривень для ЗСУ. За ці кошти придбали та передали військовим на фронт дрон, автомобіль, рації медичної допомоги, одяг, взуття, термобілизну та продукти харчування.

Та: Під Бахмутом загинув відомий львівський дослідник Євген Гулевич. До вчорашнього дня він вважався зниклим безвісти.

Акцент дня: «А що ми зробили, шоб цього не було». Експертка про історію дівчинки з Закарпаття. Чому діти зазнають насилля і як цьому запобігти; де дорослі мають вчитися розпізнавати, коли з дитиною щось не так і чому для цього не достатньо бути просто вчителем чи медиком; хто має відповісти за те, що відбулось на Закарпатті; чому постанова про примусову евакуацію батьків з дітьми – це добре; чим важливий кейс дівчинки зі скакалкою; що найпершим треба змінювати в освіті, Tvoemisto.tv розпитало Христину Шабат, директорку Центру гідності дитини при УКУ.

«Коли відбувається насильство, тобто щось відбувається проти волі іншої людини, на силу, то це насильство має бути покараним. Від того, яке це насильство – фізичне, психологічне, секстинг, ексгібіціонізм чи зґвалтування – має відштовхуватись рівень покарань. Але зло завжди має бути покаране, має бути невідворотність покараннь».

Ключові події:

1.Папу Франциска госпіталізували, має пройти низку запланованих обстежень. Папу госпіталізували у середу з легеневою інфекцією після того, як останніми днями він відчував труднощі з диханням.

Читайте також: Архімандрита Києво-Печерської Лаври УПЦ МП, який перейшов до ПЦУ, призначили намісником Лаври. Архімандрит Авраамій до 2021 року служив в УПЦ МП та займав позицію у проукраїнському крилі Лаври.

Також стало відомо, що УПЦ МП подали позов до Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра», яким вимагають визнати недійсною відмову від договору оренди з ними;

2. Податкові перевірки та штрафи. Які зміни чекають український бізнес. З липня податкова система повернеться до того стану, як вона функціонувала до початку війни. Зокрема, пропонується скасування 2% податку з обороту, який ввели навесні минулого року, а також будуть відновлені документальні перевірки на тих територіях, де не йдуть бойові дії.

Читайте також: Кінцевим власником одного з готелів Reikartz у Львові замість ексросіянина став німець. Юрій Харсон тепер вказаний кінцевим бенефіціаром практично всіх українських компаній Reikartz Hotel Group;

3. Перехоплюючі паркінги у Львові. Чи планують їх цього року та що з фінансуванням. Перший такий паркінг на 1200 авто планували облаштувати у південній частині Львова, на ділянці навпроти ТРЦ King Kross Leopolis. Роботи планували виконати у 2022 році, проте через зменшення фінансування, як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, їх відтермінували.

Читате також: У Садового з’явився новий позаштатний радник. Ним став Роман Гапачило, що є почесним президентом хокейної команди «Галицькі Леви». В першу чергу він працюватиме над розвитком проєкту льодової арени.

Та: Львів’яни скаржаться на затоплення і стан дороги на Голосківському кладовищі. Чи планують там ремонт. Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv керівник відділу капітального ремонту управління інженерного господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Іван Матківський, на кладовищі була забита мережа водовідведення, але зараз проблему усунули;

4. У Львові директора комунального підприємства викрили на хабарі 400 тисяч гривень. Його засудили до 7 років позбавлення волі.

На цю ж тему: Експрацівників міськради на Львівщині засудили до 8 і 9 років за хабар у мільйон гривень. За гроші засуджені обіцяли прийняти всі необхідні рішення для того, щоб продати бажану земельну ділянку через аукціон, вдвічі дешевше ринкової вартості.

Та: Ексдиректор департаменту КМДА отримав підозру через службову недбалість. Її оцінили у понад 1 млн грн збитків;

5. В «Шевченківському гаю» буде новий сучасний простір для дозвілля і заходів. Коли добудують. Зараз почалися роботи з облаштування укриття в будівлі центру.

Читайте також: У «Дії» розпочинається голосування за національне журі «Євробачення-2023». Таке відбудеться вперше в історії проведення пісенного конкурсу.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!