Які зміни внесли до міського бюджету Львова 2016?

1635 0
Виконавчий комітет скоригував міський бюджет на 2016 рік, врахувавши нещодавно внесені зміни до законодавства. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР

Основні коригування пов’язані зі збільшенням суми доходів загального фонду бюджету, завдяки збільшенню ПДФО, а також єдиного та акцизного податків. Екологічний податок, натомість, переходить із загального фонду у спеціальний, у розмірі 2,55 млн грн.

Окрім цього, 220 млн грн вільного залишку переміщують в доходи загального фонду, аби мати можливість в подальшому збільшити бюджет розвитку.

Щодо видатків, то тут, як зазначив керівник департаменту фінансової політики Олег Іщук, є певні дискусійні питання, пов’язані із транспортною сферою. Так, наразі в держбюджеті не передбачено компенсацій за пільговий проїзд, тож, аби врегулювати ситуацію, на ці потреби передбачається 43 млн грн у міському бюджеті.

Зважаючи на те, що держава передала місту на фінансування заклади профтехосвіти, на обслуговування 20 ПТУ та 2 позашкільних навчальних закладів у міському бюджеті виділять 222,9 млн грн.

Також до бюджету надійшла низка субвенцій від держави. Відтак, 1,265 млрд грн. скерують на програми соціального захисту, а 14,5 млн грн – в освітню сферу. Натомість, медичну субвенцію зменшать на 11,4 млн грн.

Надлишок доходів рішенням скеровують у бюджет розвитку, який, таким чином, складатиме 1,461 млрд. грн. Є також нерозподілений залишок, у сумі 888,8 млн грн, з якого близько 200 млн грн запланували витратити на придбання транспорту.

Завтра, під час пленарного засідання сесії міськради, за внесення відповідних змін голосуватиме також депутатський корпус.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!