Які зміниться парк ім. Папи Римського Івана Павла ІІ на Сихові? Деталі

5718 0
Вже невдовзі парк ім. Папи Римського Івана Павла ІІ на Сихові може значно розширити свої межі. А на його території з’являться катехитична школа, бульвар, велика дитяча зона з атракціонами та Хресна дорога. Перші роботи заплановано розпочати наприкінці вересня цього року.
Фото: прес-служба Львівської міської ради

Фото: прес-служба Львівської міської ради

Проект зі створення парку духовної культури ім. св. Папи Римського Івана Павла ІІ передбачає комплекс заходів: будівництво за церквою Різдва Пресвятої Богородиці катехитичної школи; будівництво за катехитичною школою Бульвару ім. св. Папи Римського Івана Павла ІІ (ширина – 10 м); облагородження лісопаркової смуги з облаштуванням Хресної дороги (лісопаркова смуга за будівлею Сихівської РА), – інформують у Львівській міській раді.

За словами ландшафтного архітектора, доцента кафедри ландшафтної архітектури Національного лісотехнічного університету Оксани Олейнюк-Пухняк, це буде перший парк духовної культури в Україні.

«Хресна дорога буде східнохристиянського обряду, буде тактильне покриття, тобто буде пристосована до людей з особливими потребами. На найбільших вузлах у парковій зоні буде розміщено мобільні кав’ярні. На площі понад 40 га буде розміщено мінімально 4 громадські туалети. Також буде прокат спорядження: велосипедів, лиж, роликів. У парк буде мінімум 8 входів, пішохідний бульвар, який буде проходити попри церкву, вестиме до парку. Головний вхід буде розміщений збоку проспекту Червоної Калини. На майбутнє запланували облаштування фонтанчиків, великої дитячої зони з атракціонами, навчальною та спортивною зонами», – зазначила Оксана Олейнюк-Пухняк.

Загальна вартість будівництва Бульвару ім. св. Папи Римського Івана Павла ІІ – 4,5 млн. грн. Термін реалізації – 2 роки (2015 – 2016 р). Загальна вартість проекту – 50 млн. грн. Термін реалізації проекту – 5 років.

Частину коштів на ці потреби готові виділити меценати. Про це заявив голова ради самоорганізації мешканців Сихова Іван Рудницький.

«Є домовленість, що вони даватимуть стільки ж коштів, скільки буде закладено для парку у бюджеті міста», - сказав Іван Рудницький.

На сьогодні проект по об’єкту «Реконструкція парку імені Папи Римського Івана Павла ІІ» виготовлений та проходить державну експертизу.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!