Політична реклама

Якісний бензин сушить шкіру, неякісний - розмазується

2767 0
Якщо у вас автомобіль став буквально пожирати паливо, не поспішайте на СТО. Для початку потрібно переконатися в тому, що ви заливаєте в бак якісний бензин. Як саме це можна зробити - далі.

Секрети АЗС прості. Найчастіше недоливають бензин за допомогою хитрого лічильника. Наллють вам 50 літрів, а він покаже всі 60. Ось чому на АЗС не люблять пластикові каністри - в них видно, скільки бензину налили, а в металевій каністрі підступ не виявиш. Один із способів виявити нечесну гру з боку недобросовісних АЗС - достатньо попросити залити вам повний бак палива. Якщо лічильник на АЗС показав 75 літрів, а в бак вміщається тільки 70 літрів, є привід задуматися.

Як самому визначити якість бензину.

1. На запах бензину. Всім відомо як пахне бензин, тому може насторожити якийсь інший запах: запах скрапленого газу, сірководню, нафталіну.

2. Можна перевірити на колір. По можливості, перелийте бензин в прозору ємність і зверніть увагу на колір (він повинен бути блідо-жовтий без домішок). Також можна перевірити якість палива за допомогою марганцівки. Якщо  її додати в бензин, а він зафарбується в рожевий колір – є домішка води.

3. Також перевірити якість бензину можна в такий спосіб: капнути на руку. Він буде неякісним, якщо розмажеться жирною плямою. І якісним, якщо буде сушити шкіру.

4. Досить змочити аркуш звичайного паперу невеликою кількістю бензину. Якщо трохи почекати або подути на лист, то бензин випарюється. За кольором паперу і визначається якість палива. Якщо папір залишився білим, то все добре, а от якщо ви бачите зміну кольору, або пляму, то краще поїхати на іншу заправку.

5. Щоб визначити, чи немає там непотрібних смол, знадобиться ще крапля бензину і скло.

Підпалюємо бензин і дивимося на результат. Якщо після згоряння на склі залишилися білі кола, то все просто відмінно. Якщо кола на склі вийшли жовтуватого або коричневого кольору, значить, в бензині є смоли, які можуть призвести до пошкодження двигуна або паливної системи. Якщо після згоряння залишилися невеликі крапельки – в бензині є наявність дизельного палива або якогось мастила.

Джерело: Гал-info

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!