Політична реклама

Якість перевезень у львівських автобусах обіцяють покращити до 15 травня

1727 0
У зв’язку з підняттям плати за проїзд до 3 гривень львівські перевізники до 15 травня обіцяють покращити якість перевезення пасажирів. Також вони мають намір укласти спеціальний договір з владою і громадою міста, аби закріпити нові стандарти роботи.

Про це сказав 6 травня в ефірі tvoemisto.tv голова Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників України» Іван Велійка.

«Хто не захоче цього робити (покращити якість послуг) – будемо ініціювати перед владою питання, що цей перевізник повинен піти з ринку. Ми готуємо договір про співпрацю в питаннях якості, під яким мали б підписатися перевізники, громада і міська влада, щоб усі мали свої зобов’язання. Перевізники зобов’язані змінити свій підхід, аби були чисті автобуси, аби інформаційні таблиці були впорядковані... До 15 травня люди мають відчути, що ситуація змінилася, інакше будемо робити висновки», – сказав Іван Велійка.

Вже півтори тижні у Львові діє гаряча лінія Асоціації перевізників – 050 661 70 71, на яку з 8:00 до 22:00 щодня львів’яни можуть подавати скарги і пропозиції.

Іван Велійка пояснив, що складові тарифу постійно зростають: «Собіварість послуги на перевезення – це прямі і непрямі витрати. Левова частка прямих витрат – це ціни на пальне, автомобільні шини, мастильні матеріали, батареї, зарплата водія, техогляд, ремонт транспортних засобів. Неосновні складові тарифу – це заводські, адміністративні та фінансові витрати, наприклад, виплата відсотків за кредитом».

Наприклад станом на 1 квітня цього року, розповів Іван Велійка, коли тариф становив ще 2 грн, частка пального у складі тарифу становила 63%. На всі інші витрати залишалось тільки 37% коштів.

«Це абсурд... Але ми прекрасно розуміємо, що громадський транспорт – це не лише бізнес, але й соціальна відповідальність. Якщо ж рахувати нормативним методом, що необхідно для того, аби задовольнити всі потреби автотранспортних підприємства, тариф мав би складати десь 5 грн на сьогодні», – сказав він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!