Три з п'яти. У Львові оцінили діяльність місцевих депутатів

2725 0
Більшість отримали «трійки», а ще десятеро – «двійки».
Фото: прес-служба Львівської міської ради

Фото: прес-служба Львівської міської ради

Львівське представництво Громадянської мережі «ОПОРА» представило сьогодні результати моніторингу діяльності депутатів ЛМР чинного скликання за період від листопада 2016 по листопад 2017 року.

Як розповів на презентації експерт «ОПОРИ» Тарас Радь, діяльність депутатів оцінювали за 20 критеріями, які згрупували у три тематичні блоки – відкритість і прозорість, доброчесність, підзвітність.

Він розповів, що одночасно проводилися комплексне та експертне оцінювання діяльності депутатів за п’ятибальною шкало. На підставі цих результатів лише два депутати – Юлія Гвоздович та Мирослав Данилків (обидва з фракції Української галицької партії) отримали максимальні оцінки.

Діяльність 18 депутатів оцінили на «четвірку», а більшість представників депутатського корпусу виявилися «трієчниками» – 33 депутати або ж 52% від загального числа. Активність ще 10 експерти оцінили на два бали. Серед них дев’ятеро членів «Самопомочі» та один представник БПП «Солідарність».

За словами Тараса Радя, моніторинг засвідчив, що найслабшою ланкою діяльності депутатів є звітування перед виборцями, бо лише 18 депутатів з 64 оприлюднили індивідуальні звіти про діяльність у 2016 році, а звітували під час відкритих зустрічей ще менше депутатів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!