Якою буде Фабрика Повидла у Львові після реконструкції. Оновлена візуалізація

7461 0
Завершити реконструкцію планують до грудня 2021 року.
Фото: Jam Factory / Фейсбук

Фото: Jam Factory / Фейсбук

У Львові розпочали реконструкцію Фабрики повидла, під час якої колишню Фабрику алкогольних напоїв «Йозеф Кронік і Син» перетворять на центр сучасного мистецтва. На сторінці у Фейсбук Jam Factory оприлюднили оновлену візуалізацію будівлі.

Читайте також: Пішохідний міст своя площа Ринок та Фабрика повидла. Як зміниться Підзамче

Комплекс будівель із вежею, воротами та двоповерховою будівлею, що є пам’ятками архітектури, збережуть у оригінальних розмірах. Інші об’єкти також реконструюють.

Зі сторони вулиці Механічної добудують мінімалістичний куб, який стане театральним простором. Виставковий простір матиме рухомі стіни, а у блоці для театральних та музичних виступів передбачили репетиційні зали та повністю оснащені гримерки, приміщення для зберігання техніки та елементів сценографії. На території працюватиме кав’ярня та ресторан, крамниця та відпочинкові зони. 

Читайте також: У Львові хочуть ревіталізувати 15 заводів. Карта

Нагадаємо, що в грудні минулого року у Львові погодили містобудівні усови та обмеження на реконструкцію Фабрики повидла, що на вулиці Богдана Хмельницького, 124. Будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення, тож приміщення вежі планують реконструювати, а решта прибудов не мають перевищувати 23,6 м.

Додамо, що колишню фабрику спиртових напоїв на вулиці Богдана Хмельницького купив австрієць Гаральд Біндер. Він планує створити тут некомерційний культурний проект із майстернями, галереями, просторами, внутрішнім двориком, кафе та технологічними приміщеннями.

Фото Jam Factory / Фейсбук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!