Якою буде перша секція фігурного катання у Львові

3062 0
Відділення фігурного катання у місті дозволить спортсменам брати участь у змаганнях та тренуватись професійно.

Із 1 січня 2020 року у ДЮСШ №2 Львова відкриють офіційну секцію з фігурного катання. Про це під час брифінгу повідомив керівник управління молоді та спорту Антон Нікулін.

Він зазначив, що відділення фігурного катання у місті дозволить юним спортсменам брати участь у змаганнях та тренуватись у цьому виді спорту професійно.

«Фігурне катання є більш коштовним видом спорту, фінансово затратним, тому що тут є такий аспект як висока вартість льодової ковзанки. Нашою ідеєю було максимально інтегрувати дітей і тренера до ДЮСШ, аби ми мали змогу забезпечувати тренування та оплачувати лід для спортсменів, що значно здешевить витрати на цей вид спорту», – каже Антон Нікулін.

Читайте також: Де можна покататися на ковзанах у Львові. Локації, графік, ціни

Додамо, що гурток фігурного катання у Львові почав працювати у листопаді 2017 року. Нині тут фігурним катанням займається 40 спортсменів, які брали участь упродовж двох років у аматорських змаганнях.

Вихованці ДЮСШ №2 були призерами та чемпіонами національних турнірів, а на збори до Львова приїжджають діти з інших країн: Швеції, Німеччини і навіть Японії.

Тренеркою з фігурного катання у новоствореній офіційній секції стане Анастасія Онищенко. Вона займається фігурним катанням вже 15 років та є багаторазовою учасницею та призеркою національних та міжнародних змагань.

Невдовзі тренерів буде більше. Це – колишні фігуристи, кандидати в майстри спорту України і майстри спорту України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!