Синоптики розповіли, якою буде погода у Львові в перший зимовий місяць

2987 0
Температура у грудні буде помірною, із поступовим зниженням.
Фото: rbc.ua

Фото: rbc.ua

Перший місяць зими буде не надто сніжним. Переважатимуть мокрий сніг, сніг та навіть дощ. Небо буде вкрите хмарами, а на дорогах – ожеледиця. Температура повітря коливатиметься від 5 градусів тепла до 12 градусів морозу. Це близько до кліматичної норми. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила керівниця відділу метеопрогнозів Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх.

«У першим день зими випав невеликий мокрий сніг. Ось приблизно таким і буде увесь грудень», – каже синоптикиня.

Завтра, 2 грудня, буде хмарно, з проясненнями. Очікується невеликий мокрий сніг та дощ. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, а вночі буде поривчастий.

Читайте також: Дощ, мокрий сніг та ожеледиця. Якою буде погода у Львові у найближчі дні

Температура вночі становитиме від 3 градусів морозу до 2 тепла, вдень – 2-7 тепла.

3 грудня падатиме мокрий сніг з переходом у дощ. Вночі та вранці значні опади, місцями сильні. Подекуди налипання мокрого снігу, а на дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура упродовж доби становитиме від 3 градусів морозу до 2 тепла.

«Кардинальних перепадів температури повітря не буде, але це той випадок, коли ніч буде теплішою за день. Усе через те, що вночі падатиме дощ, а вдень стишиться, тому стане холодніше і навіть візьме мороз», – каже Олена Смалюх.

4 та 5 грудня буде без істотних опадів. Вітер західний з переходом на південно-східний, 7-12 м/с. На дорогах спостерігатиметься ожеледиця. Вночі температура становитиме 5-10 градусів морозу. У горах буде ще холодніше – до 12 градусів морозу. Денні температури сягатимуть від 4 морозу до 1 тепла.

Читайте також: На новорічні свята гірськолижні курорти працюватимуть навіть попри «червону» зону

6 грудня варто знову очікувати невеликий сніг. На дорогах буде ожеледиця. Температура – у межах 5-10 градусів морозу, вдень – близько нуля.

«Справжньої зими з морозами та купою снігу у грудні не варто очікувати, принаймні у першій половині місяця. Через те, що цього місяця фаза опадів мінятиметься та швидко проходитимуть атмосферні фронти, сніг на землі довго не утримуватиметься і буде танути», – веде далі співрозмовниця.

Нестійка погода, за словами синоптикині, пробуде до 10 грудня. За прогностичними схемами, після 10 грудня на погоду впливатиме антициклон над європейською територією, що принесе прохолоднішу повітряну масу.

Читайте також: Карпати замело снігом. Фотофакт

Як каже Олена Смалюх, сніг лежати не буде, але можна очікувати морози. Вночі вони становитимуть 5-7 градусів, а вдень – до 2-3 градусів морозу.

«Грудень буде близьким до кліматичної норми. Нічого особливого в цей місяць не буде. Загалом, майже завжди грудень характеризується змінною погодних умов – є періоди похолодання, згодом потепління, відлига. З небезпечних явищ погоди зазвичай спостерігаються ожеледиця, пориви вітру, хуртовини, сильний мокрий сніг та його налипання та сніг», – говорит.

Серед рекордних показників, то найнижчою температура повітря була у грудні 1975 року – мінус 25,6 градусів. Найтепліше у грудні було у 1989 році. Тоді температура повітря становила плюс 16,5 градусів.

Нагадаємо, що на новорічні свята гірськолижні курорти для вакцинованих громадян будуть працювати навіть попри «червону» зону. Хоч, згідно з постановою №1236, яка регулює карантинні обмеження, у «червоній» зоні заборонена робота підйомників, проте, за словами головного санлікаря країни Ігора Кузіна, до вакцинованих ця заборона не застосовується.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!