Якою буде погода в Україні у вересні. Прогноз Укргідрометцентру

3433 0
Вересень цього року буде на 1-2 градуси теплішим, ніж зазвичай.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Середня місячна температура вересня цьогоріч буде на 1-2 градуси вищою за середні багаторічні значення. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

За прогнозами, середня температура передбачається на рівні 14-19° тепла (в горах – 11-12° тепла).

Читайте також: Традиційного дня знань на 1 вересня у Львові не буде

Місячна кількість опадів очікується на рівні 35-72 мм, в Карпатах – до 107 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

«Вересень – перехідний місяць від літа до осені, якому властиве загальне зниження температури, послаблення грозової діяльності. Впродовж вересня, крім більшості південних областей та Криму, здійснюється перехід середньої добової температури через +15° у бік зниження, що означає початок осені», – кажуть в Укргідрометцентрі.

Абсолютний максимум температури повітря у вересні  становить 30-39°, в гірських районах – 22-29°. Абсолютний мінімум – 1-8° морозу, на півдні місцями 0-4° тепла.

Заморозки в повітрі можливі у другій та третій декадах, в гірських районах та місцями у північних та центральних областях – у першій декаді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!