Якою буде ціна на газ для населення за березень

26821 0
Ціна на газ буде на 14% меншою, ніж у лютому.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Ціна на газ для населення за березень становитиме 3,40 грн/куб., що на 14% менше, ніж у лютому. Про це повідомили у «Нафтогазі».

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

Там зазначають, що з січня 2020 року оптову ціну на природний газ розраховують за результатами біржових торгів, що відбувалися з 1 по 22 число розрахункового місяця на найбільшому в Європі газовому хабі (ТТF). Однак, у березні на внутрішньому ринку з’явився новий ліквідний ціновий індикатор: Оператор ГТС провів тендер на закупівлю газу на період постачання березень-грудень 2020 року і торги продемонстрували, що в Україні є значна конкуренція, яка призводить до зниження оптових цін на купівлю-продаж газу.

Як повідомили у «Львівгаз збуті», ціна на газ для населенян Львівщини у березгні становитиме 4 грн 33 коп.

Додамо, що нинішня ціна на газ за березень на 21 нижча, ніж розрахункова ціна за березень, якщо рахувати виключно за ТТF. Ціну на газ для захищених споживачів в квітні 2020 року Нафтогаз планує розраховувати так само за принципом вибору найменшого значення з двох альтернатив: індикативної ціни за постановою КМУ та середньозваженої ціни переможців за результатами торгів на постачання газу Оператору ГТС України.

Читайте також: Українці можуть відключитись від центрального опалення. Як це зробити

Нагадаємо, що у січні Кабмін відмовився від гарантованої ціни на газ та прив’язав її до вартості на нідерландському газовому хабі TTF. Наприкінці лютого «Нафтогаз» розрахував вартість за новою ціною, яка становила 3,95 грн за кубометр без послуги оператора та торговельної націнки. Березнева ціна зазначені без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!