Якою буде ціна на газ для населення за травень

13393 0
Газ в Європі подешевшав до рекордної позначки за минулі 10 років.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У травні оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів від НАК «Нафтогаз України» знизилась до 2,3 грн за кубометр без ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування. Про це повідомляє пресслужба НАК «Нафтогаз України».

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

Зазначається, що у порівнянні з квітнем ціна на газ для населення та інших захищених споживачів зменшилась на 21%. Загалом з початку року ціна знизилась на 51%, а у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – на 62%.

«Світова економічна криза викликала рекордне падіння цін на всі види енергоносіїв, у тому числі – на природний газ. За даними аналітиків НАК «Нафтогаз України», у травні ціна газу в Європі досягла історичного мінімуму за останні 10 років. В Україні на ціну додатково тисне високий рівень заповнення підземних сховищ газу, де через ґрунтовну підготовку до попереднього опалювального сезону та теплу зиму накопичився фактично річний обсяг видобутку газу державою – 17,5 млрд кубометрів», – кажуть в НАК «Нафтогазі».

Нагадаємо, що у січні Кабмін відмовився від гарантованої ціни на газ та прив’язав її до вартості на нідерландському газовому хабі TTF.

Додамо, у квітні вартість газу для львів’ян становила 3,712 гривень за кубометр.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!