Якою може бути оновлена міська рада Львова. Рейтинги партій

4674 0
Лише 11% львів’ян вважають, що країна рухається у правильному напрямку.
Фото: Четверта студія

Фото: Четверта студія

Соціологічна група «Рейтинг» опитала мешканців Львова щодо політичних настроїв на місцевих виборах та їх партійних уподобань.

Читайте також: Якими є партійні розклади на виборах до міськради Львова. Інсайди

У рейтингу політичних сил на виборах до міської ради лідером є партія «Європейська солідарність», за яку готові проголосувати 28,2% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори. Партію «Самопоміч» підтримують 18,6%, партію «Голос» – 9,8%, партію «Слуга народу» – 7,6%, партію «Свобода» – 5,7%, партію «Батьківщина» – 5,6%. Рейтинг інших політичних сил – нижче 5%. Тих, хто не визначився, – близько 14%.

Лише 11% львів’ян вважають, що країна рухається у правильному напрямку, 70% – протилежної думки. Молодші та більш заможні респонденти частіше дають оптимістичну оцінку на міському рівні. Відносно більше оптимістів щодо напрямку розвитку країни серед симпатиків партії «Слуга народу». Роботою президента Володимира Зеленського задоволені лише 16% опитаних, не задоволені – 66%. Діяльністю прем’єр-міністра Дениса Шмигаля задоволені лише 8%, не задоволені – 62%. Роботою парламенту задоволені тільки 6%, не задоволені – майже 80% опитаних.

Опитування проводили 3-12 липня серед мешканців Львівської ОТГ віком від 18 років. Опитали – 1200 респондентів. Похибка становить 2,8%.

Читайте також: Кого львів’яни бачать новим міським головою. Результати опитування

Нагадаємо, що місцеві вибори в новому форматі призначили на 25 жовтня. Тоді обиратимуть голів ОТГ, міських голів, депутатів до районних і обласних рад.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!