Чи відключатимуть львів'янам світло, залежить від кількості споживання енергії

3319 0
Відключати світло за графіком у Львові не планують, однак у разі настання критичних моментів у ПАТ «Львівобленерго» цього не виключають. Водночас щоб уникнути перевантаження мереж та пожеж у будинках, львів'ян просять вмикати обігрівачі вночі.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

Графіки обмеження потужності електропостачання і графіки обмеження споживання електрики складені, сьогодні на нараді у Львівській ОДА обговорять зміст їх наповнення, повідомив технічний директор  ПАТ «Львівобленерго» Володимир Романишин під час прес-конференції 28 серпня, інформує Вголос.

«Такі графіки у нас є, зараз вони на погоджені в ЛОДА. І в разі необхідності, по команді головного диспетчера західної енергосистеми, а він у свою чергу отримує таке розпорядження з Національної енергетичної компанії України, такі графіки будуть вводитися. Але лише по спеціальному розпорядженню», – пояснив Володимир Романишин.

За його словами, критичні умови можуть настати тоді, коли електрики споживатимуть більше, ніж вироблятимуть.

Щодо загрози з вугіллям, якого може забракнути електростанціям, Володимир Романишин зізнався, що вона існує, бо основна маса вугілля на електричні станції доставляється з Донецького вугільного басейну.

«Наразі шахти ніби працюють. Проблема не стільки у вугіллі, скільки в його доставці до електростанцій, бо терористи підірвали колії. Певний час вже були труднощі, ми їх відчували, впродовж двох тижнів були введені графіки обмеження по потужності споживання, але від учора ці графіки скасовані», – додав він.

Водночас, щоб уникнути пожежі чи знеструмлення будинків, ПАТ «Львівобленерго» закликає мешканців в осінньо-зимовий період користуватися обігрівачами за великої потреби вночі, повідомляє Zik.

За словами Володимира Романишина,  «Львівобленерго» звертатиметься до ЛКП та ОСББ з проханням, аби вони проаналізували максимальне навантаження будинків, перевірили, в якому стані перебувають ввідні пристрої у них, та чи належного калібрування запобіжники і захисні автомати.

«У цілому по Львову середньодобове навантаження складає близько 250 МВА. Прогнозуємо його збільшення на 20-30%. Тому з таких розрахунків вживаємо заходів, аби була можливість покрити та забезпечити цей ріст», – зазначив Володимир Романишин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!