Якщо росіяни підірвуть Каховську ГЕС, Крим залишиться без води на 10-15 років, – Данілов

1063 0
За його словами, підрив дамби може зупинити просування українських військ на Херсонському напрямку.
Фото: Skynews

Фото: Skynews

У разі підриву Каховської ГЕС росіяни ризикують залишити тимчасово окупований Крим без води на 10-15 років.

Джерело: Skynews, УП

За словами секретаря РНБО, російська армія замінувала Каховську ГЕС великою кількістю вибухівки. Є твердження, що підрив дамби може зупинити просування українських військ на Херсонському напрямку.

Читайте також: Підґрунтя для масштабної катастрофи. Росіяни замінували дамбу Каховської ГЕС

«Нам доведеться почекати і подивитись, але якщо вони її підірвуть, то ідея водопостачання Криму зникне на 10 чи 15 років, а, можливо, і назавжди. Тоді виникає питання, навіщо їм потрібен Крим, якщо вони збираються залишити його без води» зазначає Данілов.

Щодо ситуації у напрямку Херсона, то він зазначає, що вона «непроста».

Нагадаємо, що росіяни ще у квітні замінували Каховську ГЕС і тепер проводять роботи з мінування шлюзів та опор. Дамба цієї ГЕС утримує обсяг близько 18 мільйонів кубічних метрів води. Якщо росіяни підірвуть дамбу, то в зоні швидкого затоплення опиняться понад 80 населених пунктів, включно з Херсоном. Сотні тисяч людей можуть постраждати.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!