Які пільги отримують львів'яни-учасники АТО

3621 0
Від початку проведення антитерористичної операції на сході України, близько 1,5 тис. львів’ян-учасників військових дій отримали соціальні гарантії в рамках Комплексної програми підтримки учасників АТО та членів їхніх сімей. Tvoemisto.tv пропонує довідатись, яку допомогу отримують львів’яни, що повертаються із фронту.
фото: dt.ua

фото: dt.ua

Як повідомляє прес-служба міста, у рамках затвердженої іще 31 липня 2014 року Львівською міською радою Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей  вдалось забезпечити 1445 львівських сімей соціальними гарантіями від міста, а саме:

 - 1282 сім’ї учасників АТО, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих під час участі в АТО звільнено від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, незалежно від форми власності житлового фонду (квартирної плати), на суму 473,1 тис. грн.;

 -  163 заявникам призначено одноразову матеріальну допомогу постраждалим учасникам АТО на суму 1,26 млн. грн.

Також, наприкінці минулого року, 21 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв зміни до Положення про порядок звільнення цих осіб від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, незалежно від форми власності житлового фонду. «Зокрема, на практиці існували випадки, коли учасником АТО є мешканець Львова, який не має дружини (чоловіка) та не має можливості подати до відділу соціального захисту заяву (наприклад, у зв’язку із подальшою участю в АТО). Відтак, тепер право подання заяви надано їх батькам або законному представнику дитини учасника АТО, однак, при наявності документа, що підтверджує повноваження законного представника» -  Пояснює в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Окрім цього для учасників військових дій на сході, важливою є нова норма, яка дозволяє у виняткових випадках до заяви, замість документа, виданого одним із уповноважених органів про участь в АТО, додати копію, завірену у встановленому законодавством порядку. До того ж розширено і перелік уповноважених органів по видачі такого роду документів. Також прийнято рішення про внесення зміни, яка тепер дозволить гарантувати право заявника на цю пільгу, незалежно від дня подання відповідної заяви, але за умови подання її у 2014 році.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!