На правах реклами

Як обрати тумбу під умивальник. Поради експертів

1506 0
В інтернет-магазині «Світ якісної сантехніки» пропонують сучасні та якісні варіанти меблів для ванної кімнати.

У більшості квартир ванна кімната має невелику площу, яку господині за можливості використовують з максимальною користю. Саме тому у санвузлах встановлюють умивальник з тумбою, полички якої служать сховищами для гігієнічних засобів, побутової хімії та косметики.

Тож експерти інтернет-магазину «Світ якісної сантехніки» пояснюють, яку обрати тумбу під умивальник, щоб вона була зручною та довговічною одночасно, ажже не всі меблі можна встановлювати у приміщеннях з високим рівнем вологості. 

Навісна або на ніжках: яка зручніша

Усі тумби під умивальник можна поділити на дві групи за способом монтажу: навісні та підлогові. Навісні – тумби різної ширини зі встановленим зверху умивальником та кількома шухлядами, що кріпляться до стіни. Місце під тумбою залишається вільним, що значно полегшує прибирання.

Підлогові тумби на ніжках або з цоколем трапляються частіше. Їх простіше монтувати – не потрібні додаткові кріплення.

Обидва варіанти зручні у користуванні, тож родина обирає тумбу, яка більше пасує під інтер’єр та з огляду на вільну площу у приміщенні.

Матеріал для тумби

Обираючи нові меблі для ванної кімнати, потрібно зважати на матеріал, з якого зроблена конструкція. Найкраще зі «спартанськими умовами» ванної кімнати справляються меблі з МДФ. Плита МДФ має щільну структуру та рівну поверхню, тому стійка до впливу вологи. 

ДСП також використовують для вироблення меблів для ванної кімнати, але обирають лаковані дошки. 

«На виробництві поверхню ДСП попередньо обробляють нітроцелюлозним лаком – це один із способів захисту від вологи. Так вода не просочується всередину плити», – розповіли представники магазину сантехніки. 

На що ще звернути увагу під час вибору тумби

Крім зовнішнього вигляду, пам’ятайте і про технічні елементи конструкції. Зокрема, якщо вам до душі навісна тумба з висувними ящиками, дізнайтеся, яка фурнітура всередині. Відомі виробники меблів використовують німецьку фурнітуру з дотягувачами, що витримує багато циклів відкривання-закривання та працює безшумно. 

Якщо тумба постачається в комплекті з умивальником, значення має матеріал сантехнічного виробу. Тут також можна обирати за технічними характеристиками та ціною.

Найпопулярніші матеріали: фаянс, фарфор та камінь. У кожного свої переваги та декоративні властивості. Так, фарфоровий умивальник має відмінні гігієнічні властивості та легкий у догляді, проте боїться механічних пошкоджень. 

Фаянс за характеристиками поступається фарфору, проте коштує дешевше, тому має попит. 

Найдорожчі умивальники – з натурального та штучного каменю. Вони перевершують попередні два різновиди за декоративністю, проте потребують складного догляду з використанням спеціальних засобів. Також покупців може зупинити висока вартість умивальника з мармуру чи іншого каменю.

Зважайте, що сифон не завжди входить до комплекту тумби з умивальником, тож перевіряйте комплектацію та замовляйте деталі за потреби. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!