Яку зарплату отримають учителі на карантині

3565 0
Класні журнали необхідно заповнювати після повернення до шкіл.
Фото: kompasinfo.com

Фото: kompasinfo.com

Під час карантину всі вчителі мають отримати середню зарплатню. Про це повідомила сьогодні, 26 березня, в. о. міністерки освіти Любомира Мандзій під час онлайн-трансляції.

Читайте також: Три тижні карантину з користю. Підбірка безкоштовних освітніх платформ

«Наголошую на тому, що працівники закладів освіти на період карантину мають отримувати гарантовану середню заробітну плату. Ми скерували відповідні листи керівникам департаментів та закладів освіти, в яких роз’яснили питання оплати праці під час карантину. Ми готові реагувати на кожен випадок і зробити все від нас залежне, щоб кожному педагогічному працівнику закладу освіти було виплачено середню заробітну плату», – зазначила Любомира Мандзій.

Вона також додала, що якщо вчитель (викладач) виконує іншу організаційно-педагогічну роботу, йому повинні оплачувати працю, відповідно до розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації. Класні журнали вчителі зможуть заповнити після того, як учні повернуться до шкіл. Очікується, що відбудеться у травні-червні.

Читайте також: Інтелект та вільнодумство. Як працює Львівський фізмат-ліцей

Нагадаємо, що через карантин МОН розробило два сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії та скасувало ДПА. Натомість весняні канікули в школярів будуть.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!