Яких змін очікувати львів'янам із 1 червня. Перелік

9736 0
Улітку розпочинається новий етап реконструкції вулиці Шевченка у Львові, відкриють дитячу залізницю, а працюючим пенсіонерам перерахують пенсії.
фото: Nico Benedickt / unsplash

фото: Nico Benedickt / unsplash

Реконструкція третьої ділянки вулиці Шевченка: тимчасові схеми руху маршрутів

Із 1 червня розпочався третій етап реконструкції вул. Шевченка у Львові. Роботи триватимуть на відрізку від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. Ділянка вулиці буде перекрита для руху транспорту, тому міські автобусні маршрути №17 і №61 курсуватимуть за зміненим маршрутом.

За інформацією управління транспорту ЛМР, через зміну організації дорожнього руху міські автобусні маршрути №17 та №61 тимчасово курсуватимуть за новою схемою руху.

Міський автобусний маршрут №17, який курсує із вул. Рудненської до вул. Миколайчука, об’їжджатиме наступними вулицями:

у напрямку руху з мікрорайону Левандівка: вул. Левандівська – нова розв’язка (квазікільце) – вул. Залізнична – вул. Ясна - вул. Комарова – вул. Сорохтея – вул. Бортнянського – вул. Юнаківа – вул. Шевченка – далі за маршрутом;

у зворотному напрямку: вул. Шевченка – вул. Юнаківа – вул. Бортнянського – вул. Сорохтея – вул. Комарова – вул. Ясна – вул. Залізнична – нова розв’язка (квазікільце) – вул. Шевченка – вул. Левандівська – далі за маршрутом.

Читайте також: Автостанцію від Янівського кладовища перенесуть на новозбудоване квазікільце

Міський автобусний маршрут №61, який курсує із с. Підрясне до с. Підбірці, виконуватиме об’їзд наступними вулицями:

у напрямку руху з мікрорайону Рясне: вул. Шевченка – вул. Ковча – вул. Винниця – вул. Тунельна – вул. Варшавська – пр. В. Чорновола – пл. Різні – далі за маршрутом;

у зворотному напрямку: пл. Різні – пр. В. Чорновола – вул. Варшавська – вул. Тунельна – вул. Винниця - вул. Ковча – вул. Шевченка – далі за маршрутом.

Відкриття дитячої залізниці

1 червня у Львові запрацює дитяча залізниця. Відкриття руху проїздів відбудеться об 11.00 на станції Паркова, що на вул. Івана Франка, 156.

Цього року вартість квитків на дитячу залізницю буде дещо вищою – для поїздки дорослого в один бік ціна становитиме 25 грн (а не 16 грн, як минулого сезону), а для дітей – 12,50 грн (замість 8 грн).

Працювати Львівська дитяча залізниця буде упродовж цілого літа і аж до останньої неділі вересня, але лише по суботах, неділях та святкових днях – з 12.00 по 14.00 та з 15.00 по 17.00.

Оновлені правила для в’їзду до Болгарії

Із 1 червня по 31 липня дозволили в’їжджати громадянам України, однак за певних умов. Так, на територію Болгарії дозволили в’їзд тим, хто має один із документів:

- сертифікат вакцинації про завершення програми вакцинації від Covid-19. У документі мають бути особисті дані людини згідно з паспортом громадянина України для виїзду за кордон (латинкою), дата народження і вакцинації, торгове найменування та номер партії вакцини проти Covid-19, назва виробника/власника реєстраційного посвідчення, країна, в якій воно видане, та назва компетентного органу, який його видав;

- довідка, що показує негативний результат тесту на Covid-19 методом ПЛР, який має бути зроблений за 72 години до перетину кордону, або негативний результат швидкого антигенного тесту, проведеного за 48 годин до в’їзду в країну. У документі мають бути вказані особисті дані громадянина України, відомості про лабораторію, що провела дослідження (найменування закладу, адреса та контактні дані), дата тестування, прописаний латиницею метод (PCR або RAT) та негативний результат;

- документ, що показує позитивний результат тестування на Covid-19 методом ПЛР або швидкого антигенного тесту для осіб, які перехворіли на Covid-19 у період від 15 до 180 днів від зазначеної в документі дати проведення дослідження. У документі мають бути вказані особисті дані (kатинкою), відомості про лабораторію, що провела дослідження (найменування закладу, адреса та контактні дані), дата тестування, прописаний латиницею метод (PCR або RAT) та позитивний результат.

Читайте також: Єгипет безкоштовно лікуватиме українців, якщо вони захворіють на Сovid-19

Дітям до 5 років дозволили в’їжджати на територію Болгарії без вищезазначених документів.

Людям, які виконують транзит територією Болгарії та можуть гарантувати негайний виїзд, непотрібні документи про щеплення, негативний ПЛР-тест або позитивний тест на антитіла.

Перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів

Із 1 червня 2021 року в Україні проведуть автоматичний перерахунок пенсійних виплат для працюючих пенсіонерів. Після перерахунку вони отримають надбавки до пенсії за два попередні місяці: за травень і квітень. Розмір цих виплат для працюючих пенсіонерів залежить від розміру страхового стажу і зарплати.

Надбавку отримають громадяни, які після призначення пенсій продовжували працювати і отримали не менше 24 місяців страхового стажу та отримали менше 24 місяців страхового стажу, але після призначення пенсії пройшло не менше двох років.

Нові правила для водіїв великогабаритного транспорту

З 1 червня на дорогах України будуть діяти нові правила для водіїв великогабаритного транспорту.  Вони щороку вводяться на початку літнього сезону задля збереження автомобільних доріг загального користування і стосуються тих, хто їздить на машинах з фактичною вагою понад 24 тонн і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн.

Для таких автомобілів вводиться сезонне обмеження і буде заборонений проїзд по державним дорогах в денний час, якщо температура повітря підніметься вище +28 градусів.

Виняток зроблять лише для тих вантажівок, які перевозять: тварин і птахів, які швидко псуються, небезпечні вантажі або товари, які пов'язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Що робити водіям?

Перечекати спекотний період можна на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

Відшукати місце відстою вздовж державних доріг можна за вказівниками або скористатися нашою Google мапою: https://bit.ly/3tW0aKP

Також ви можете скористатися TIR-паркінгом. Мапа їхнього розташування за посиланням: https://bit.ly/2RZMRf2


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!