Яким буде 1 вересня у Львові і що буде зі скульптурною фабрикою. Головне за добу

1177 0
Коротко розповідаємо про головні новини минулої доби.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

Цього тижня у Львівській міській територіальній громаді працюватимуть 8 центрів вакцинації.

Щоб запобігти поширенню Covid-19, напередодні 1 вересня – Дня знань – Міністерство охорони здоров’я України рекомендує організовувати урочистості просто неба, слідкувати за дистанцією та не забувати про дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів. Якими будуть святкові заходи на День знань та загалом структура навчального року, кожен заклад вирішує самостійно.

Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» склав рейтинг загальноосвітніх шкіл Львова, що посіли найвищі місця у рейтингу шкіл України за підсумками ЗНО 2021 року. Повний рейтинг ви можете знайти тут.

Читайте також: Це не наш Моцарт. Чому я зареєструвала петицію про демонтаж скульптури композитора

У Львові пропонують перейменувати площу Івана Франка на честь кардинала Любомира Гузара. Відповідну петицію опублікував сьогодні, 30 серпня, на сайті електронних петицій автор Олександр Довбак.

Починаючи із середи, 1 вересня, у Львові планують збільшити кількість одиниць громадського транспорту. У міськраді обіцяють додати 67 одиниць, а саме 10 трамваїв, 30 автобусів, які обслуговує АТП-1, та 27 машин приватних перевізників.

Поблизу Шевченківського гаю, поряд із кераміко-скульптурною фабрикою, планують звести спортивно-оздоровчий комплекс з готелем. Питання про видачу містобудівних умов та обмежень на їх будівництво погодив 28 серпня виконавчий комітет ЛМР. За декілька днів до цього чиновниця міської ради запропонувала викупити майно цієї фабрики, аби зберегти простір від забудови і для мистецтва. Tvoemisto.tv з’ясовувало, чи потрібен місту такий мистецький простір та чому територія фабрики під загрозою.

Гарного вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!