Яким буде «Креативний квартал» у Львові: особливості проекту

4148 0
У Львові працюють над створенням ще одного громадського простору, який носитиме назву «Креативний квартал». Тут містяни зможуть спілкуватися, відпочивати, працювати та обмінюватися ідеями. Приміщення для цього проекту здадуть в оренду інвесторам терміном на 50 років. Tvoemisto.tv дізналося, яким буде «Креативний квартал», чому Львову вигідний такий проект, а також, яким буде місце його розташування.
Фото: futurecenter.in.ua, facebook.com, igor-salnikov.livejournal.com, web-profy.com

Фото: futurecenter.in.ua, facebook.com, igor-salnikov.livejournal.com, web-profy.com

Суть «Креативного кварталу» полягає у реалізації простору, де могли б зустрічатися підприємці. Окрім того, планують створити центр навчання і розвитку дитини, ультрасучасний дитячий садочок тощо. До реалізації проекту залучатимуть найвідоміші світові компанії, а також Львівську бізнес-школу УКУ. Раніше повідомлялося, що такими компаніями стануть Intel, Cisco, Microsoft, Hewlett-Packard, Ericsson.

У коментарі Tvoemisto.tv Ілля Кенігштейн, один із ініціаторів Lviv Smart City Day, засновник та CEO «Креативного Кварталу» розповів: «Це буде великий інноваційний культурний хаб, який поєднуватиме приблизно двадцять різноманітних проектів: стартап-бокси, коворкінги, антикафе, креативний ресторан, центр розвитку дітей, хакер-спейси тощо. Тобто це буде потужний і яскравий комплекс, у якому людина зможе отримати «апгрейд», навіть не будучи «айтішником». ІТ-спеціалісти становлять лише 30% аудиторії, на яку ми розраховуємо. Усі решта – це ті, хто вміє щось робити своїми руками та головою. Львову не вистачає успішних історій. Наш проект має на меті перетворитися на місце тяжіння для львів’ян, для людей, які хочуть трансформуватися у креативний клас, яких цікавить майбутнє міста, їхнє майбутнє та майбутнє їхніх дітей. Тут ми відкриємо невеликі лабораторії глобальних компаній, які зараз є великими інноваційними центрами».

Як писало Tvoemisto.tv раніше, створювати такий інноваційний хаб планують на вулиці Вітовського, 57, на території старого трамвайного депо. Після вибору інвестора ці приміщення нададуть йому в оренду терміном на 50 років та встановлять фіксовану орендну плату, відповідно до експертної оцінки. Рішення щодо затвердження умов конкурсу й конкурсної документації прийняли під час сесії міської ради.

Запропонований термін реалізації проекту – не менше 4 років, упродовж яких інвестора звільнять від сплати орендної плати, тому що за цей час він не зможе реалізовувати цей проект та отримувати доходи.

Завдання «Креативного кварталу» полягає у тому, щоб запустити сценарій інноваційної економіки в країні, перетворивши Львів у Центр креативного підприємництва та Startup City.

Підготували Мар'яна Федина, Ігор Саджениця, Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!