Яким буде навчання у вишах Львова під час війни. Дискусія

2692 0
Медіа-хаб «Твоє Місто» організовує дискусію, аби з'ясувати, як розпочнеться новий навчальний рік у львівських вишах та як не втратити якість освіти через війну.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Міністерство освіти і науки рекомендує закладам вищої освіти почали освітній процес у 2022/23 навчальному році для студентів старших курсів орієнтовно з середини серпня. Також у відомстві радять використовувати для навчання суботні дні у теплу пору року. А ще – належно облаштувати укриття у разі повітряної тривоги та небезпеки.

Читайте також: У Львові учні початкових класів вчитимуться очно, а старшокласники за змішаною формою

Кілька львівських вишів навчання розпочнуть офлайн, як от Національний університет «Львівська Політехніка», Львівський національний університет ім. Івана Франка Української академії друкарства. Лише у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького, зазначили, що, швидше за все, навчання розпочнуть з 1 вересня, а через відсутність укриттів навчання у медуніверситеті проводитимуть онлайн.

Про те, як навчатимуться студенти львівських вишів із початком нового навчального року і до яких навчальних форматів під час воєнного стану повинні бути готові студенти та викладачі, Tvoemisto.tv з'ясує сьогодні, 8 липня, під час дискусії на тему «Яким буде навчання у вишах під час війни». Початок: о 13:00 год.

Основні питання, які роглянуть під час дискусії стосуватимуться того, коли розпочнеться новий навчальний рік у львівських вишах, наскільки важливо розпочати навчання для студентів офлайн, а не продовжувати вчитись дистанційно, як не втратити якість освіти через війну, чи є у вишах укриття, наскільки вони великі і яку кількість студентів та викладачів поміщають, чи налагоджена співпраця із закордонними вишами, аби не було відтоку та еміграції студентів та чи є пільги при вступі у виш для переселенців, дітей учасників війни.

Читайте також: Хто не зможе вчитись, той забере документи». Інтерв’ю з ректором Львівського медуніверситету

Спікери:

  • Сергій Горбачов – освітянин, освітній омбудсмен України
  • Ольга Котовська – заступниця директора департаменту освіти і науки Львівської ОВА
  • Олег Давидчак – проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Львівська політехніка»
  • Володимир Качмар – проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Львівського національного університету ім. І. Франка
  • Дмитро Шеренговський – проректор з академічних питань та інтернаціоналізації Українського католицького університету
  • Микола Борис – проректор з науково-педагогічної виховної роботи та міжнародних зв'язків, доцент Львівського лісотехнічного університету
  • Михайло Бурдяк – відповідальний секретар приймальної комісії, доцент Львівського лісотехнічного університету

 

Дискусія розпочнеться о 13:00. Тvoemisto.tv транслюватиме її на своїх ресурсах: на Фейсбук-сторінці та Ютуб-каналі медіа-хабу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!